Korejske tajne lepote: Izgledaćete mlađe 10 godina

by | jun 13, 2024
Korejske tajne lepote: Izgledaćete mlađe 10 godina

„Staklena koža“ je trend koji je pokorio svet, jer sve žene žele besprekoran ten. A u čemu se kriju korejske tajne lepote i kako da izgledate deceniju mlađe, saznaćet u ovom članku. 

Ceo svet žudi za „staklenom kožom“ jer izgleda savršeno, blistavo, mlado i jedro. A šta to Korejke znaju što mi ne znamo? Da li je to dar prirode ili je Korejkama dostupan neki čudesni izvor lepote? Kratak odgovor na ovo je Ne! Ali znamo neke korejske tajne lepote za postizanje staklene kože koje možete naučiti odmah. I podmladiti se za tili čas.

Korejske tajne lepote za blistavu i podmlađenu kožu

Tajna korejske lepote leži u savetima i trikovima koje dame prate u svakodnevnoj rutini, odnosno tokom tuširanja, u hrani koju jedu, pa čak i u čaju koji piju. Pogledajte sledeće korejske tajne lepote i za kratko vreme ćete imati besprekornu, porecelansku kožu:

Članak se nastavlja posle reklama

1. Redovno parite lice

Započnite potragu za korejskom staklenom kožom tako što ćete redovno pariti lice. Para pomaže u otvaranju pora i uklanjanju prljavštine i nečistoća zarobljenih u koži.

2. Svakodnevno radite vežbe za lice

U Koreji se jasan i svetao ten smatra vrlinom. Dakle, svaka korejska lepotica nastoji da uradi sve i svašta da postigne besprekorno čistu kožu. Ako želite da dobijete liniju vilice u obliku slova V i zategnutu kožu koja izgleda mlađe, vežbajte kratko istezanje usta; napućene usne i pomeranje u stranu; podizanje glave, zatim osmeh; masiranje mišića lica u pokretu nagore. Ponovite svaku vežbu najmanje pet puta da biste dobili zategnutu kožu i vilicu u obliku slova V.

3. Očistite lice

Dubinsko čišćenje je ključ za dobijanje korejske staklene kože. Dvostruko očistite lice micelarnom vodom za čišćenje i izaberite sredstvo za ispiranje lica sa limunom za svetliju kožu. Ovaj proces će pripremiti vaše lice za sledeće korake u nezi kože.

Članak se nastavlja posle reklama

4. Uklonite piling vlažnom krpom

Unapredite svoju rutinu dubinskog čišćenja kože jedinstvenim procesom pilinga. Umesto upotrebe bilo kakvog proizvoda za piling, korejske lepotice radije peru lice krpama za pranje kako bi koža bila zdrava i sprečile bore. Umočite meku krpu u mlaku vodu i iscedite vodu. Zatim lagano prevucite krpom (u pravcu nagore) po licu i izvucite prljavštinu, prašinu i prljavštinu sa lica kao magnet.

5. Fermentisana pirinčana voda je vaš najbolji prijatelj

Toniranje je obavezan korak u korejskoj nezi kože. U davna vremena, Korejci su koristili prirodne sastojke bogate vodom kao što su krastavac, paradajz i lubenica za toniranje i pripremu kože. Dakle, dok kupujete tonik, možete potražiti ove sastojke kako biste umanjili pojavu pora i posvetlili ton kože. Pored toga, možete pripremiti najbolji tonik za lice kod kuće koristeći fermentisanu pirinčanu vodu. Ovaj magični napitak pomaže da se poveća sinteza kolagena u koži, što rezultira blistavim tenom.

Članak se nastavlja posle reklama

6. Navlažite lice i telo

Svaka rutina nege kože uključuje hidrataciju lica i korejska nega kože nije izuzetak. Možete izabrati serumski gel sa vitaminom C ili kremastu hidratantnu kremu sa vitaminom C. Dakle, intenzivno hidrirajte i posvetlite kožu serumima i losionima. I ubrzo ćete izgledati mnogo mlađe.

7. Redovno koristite maske za lice

Maske za lice su osnovni proizvod u korejskoj nezi kože jer pomažu u hidrataciji kože. Korejke redovno koriste masku od uglja jer pomaže u izbacivanju toksina iz kože. Takođe, uzimajući u obzir prednosti zelenog čaja za kožu, nanošenje maske koja je natopljena njime može efikasno pomoći u smanjenju upale i lečenju akni.

Članak se nastavlja posle reklama

8. Tapkajte lice!

Želite da znate jednu od najlakših korejskih tajni lepote za dobijanje staklene kože? Počnite da tapkate po licu i naučite pravi način nanošenja proizvoda za negu kože. Tapkanje je tehnika opuštanja lica koja pomaže u povećanju cirkulacije krvi i poboljšanju protoka limfe kako bi se sprečilo prevremeno starenje kože. Korejke imaju naviku da tapkaju proizvode za negu kože umesto da ih trljaju po licu.

9. Pijte čaj

Korejke redovno konzumiraju čaj kako bi očuvale celokupno zdravlje i mladost. Svakodnenvo piju čaj od žen-šena, čaj od pečenog ječma i zeleni čaj.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, sad znate koje su korejske tajne lepote, što znači da i vi možete imati savršenu, podmlađenu kožu. A kao što vidite sve što je neophodno za to je dostupno i jeftino, tako daveć danas možete da se posvetite postizanju „staklene kože“.

metamorworks/shutterstock.com