Bakarna šminka je hit leta 2024: Kako da se našminkate kao profesionalac?

by | jun 13, 2024
Bakarna šminka za leto

Bakarna šminka za leto će biti glavni trend ove sezone. Bakarne senke oči koje se savršeno prelivaju će obeležiti leto.

Sa toliko različitih nijansi i metoda nanošenja, bakarna senka je dobila posebno mesto ovog leta. Bakarne nijanse odmah osvetljavaju oči i podižu kapke. Bakarna boja se sjajno kombinuje sa smeđim i toplim ružičastim tonovima.

Bakarna šminka za leto

Bakarna kombinacija sa crnim

Bakarne nijanse se dobro slažu sa nekim bojama, a crna je svakako jedna od njih. Nanesite senku preko kapka, a potom potamnite nijansu sa tamno plavom ili crnom nijansom. Ovo će posebno naglasiti oči i izgledaće sjajno.

Članak se nastavlja posle reklama

Bakar u punom sjaju

Blistava nijansa na kapcima i ispod donjih trepavica može biti veoma efektna. Izvucite tanku liniju ajlajnerom i stavite maskaru i uživajte u istaknutim očima. Ovo stvara veoma intenzivan izgled, a naročito je efektno ako imate plave ili zelene oči.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Denisa Matei 🕊 (@denisamatei)

Članak se nastavlja posle reklama

Prirodna bakarna šminka za leto

Kako bakar ima niz različitih nijansi i zavisi u mnogome i od podloge, moguće je nositi sasvim prirodni izgled šminke. Svetle nijanse bakra na kapcima će istaći jagodice i obrve. Dakle, ovo je savršen trik za prirodni glamur.

Članak se nastavlja posle reklama

Zagasite bakarne nijanse

Zagasite bakarne nijanse su odličan trik za malo drame. Odaberite bakarnu senku sa podtonom koji odgovara vašem tonu kože i boji očiju. Možete započeti sa dubljim tonom od gore, a potom ka dole dodati malo više svetlucave beline.

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinacija bakarnih i roze nijansi

Poznato je da se bakarna dobro poigrava sa drugim bojama, a pink ne izostaje iz toga. Metalik bakarna zauzima glavnu ulogu, dok je roze ovde da pojačava utisak čineći make up posebno elegantnim i ženstvenim.

Članak se nastavlja posle reklama

Bakarna šminka za leto sa zelenom nijansom

Ukoliko volite nešto uzbudljiviji izgld, a roze svakako nije vaša nijansa, mogli biste da se odlučite za smeli izgled sa dodatkom zelene boje. Ova bakarna nijansa u kombinaciji sa tirkiznom ili smaragdnom bojom izgleda savršeno. Možete napraviti miks senke ili izvući liniju ispod donjih trepavica.

Dvobojni metalik

Dvobojni bakreni i srebrni izgled senke je veoma efektan. Ukoliko želite izgled rok zvezde možete dodatno da naglasite metalik nijanse, a možete ostaviti svedeni izgled za elegantnu varijantu.

Članak se nastavlja posle reklama

U svakom slučaju slučaju ako da vaša bakarna šminka za leto bude potpuna koristite karmine u nijansama toplih tonova i podtonova kao što su crvena, smeđa, breskva ili terakota. Takođe, možete koristiti mat nijanse za otmenije izglede ili sjajne senke za nešto efektniji izgled.