Zategnite lice bez plastičnih operacija: 5 jednostavnih vežbi za svaki dan

by | 20 avgusta, 2022
vežbe za zatezanje lica

Zategnutost lica zavisi ne samo od stanja kože, nego i mišića vilice, obraza… Vežbe za zatezanje lica podići će tonus mišića i vratiti vam željeni oblik

 

Od čega zavisi zategnutost lica?

Stanje kože, njena elastičnost i jasnoća kontura, direktno zavisi od stanja mišićnog tkiva lica. Sa godinama, stres, nepravilno odabrana nega i sila gravitacije utiču na mišiće i oni počnu da gube tonus, zbog čega lice počne da se opušta i gubi oblik.

Najefikasniji način da sprečite opuštanje lica jeste da ojačate mišiće i dovedete ih u normalan tonus. Ovo se može postići ako praktikujete fitnes za lice.

Skup jednostavnih vežbi koje možete da izvodite kod kuće je obavezan u nezi protiv starenja. Pomoći će u jačanju mišićnog okvira i eliminisati potrebu za skupim i bolnim invazivnim procedurama – injekcijama botoksa, koncima i hirurškim liftovima.

 

Vežbe za zatezanje lica

 

Vežba broj 1: Područje brade

Kažiprste obe ruke savijte, tako da izgledaju kao dve kuke. Stavite ih na sredinu brade i pritisnite što je jače moguće. Povucite ih duž kosti sve do uha. Ponovite 10 puta.

 

Vežba broj 2: Podbradak

Postavite šake obe ruke na dno vrata, tačno preko ključne koste. Preklopite šake, tako da izgledaju kao krila ptice. Izvucite bradu naviše što duže i snažnije možete.  Ponovite vežbu 10 puta. Odmorite se 5 sekundi i uradite još jedan set.

 

Vežba broj 3: Razbijanje masti

Stavite palčeve u udubljenje ispod brade pod uglom od 90 stepeni. U ovom položaju, ruke su vam takođe pod uglom od 90 stepeni u odnosu na telo. Kažiprste savijte i stavite iznad linije vilice. Pritisnite kožu i vucite preko vilične kosti sve do uha, snažno, kao da izbacujete višak. Ponovite vežbu 5 puta.

 

Vežba broj 4: Obrazi

Spojte šake tako da se zglobovi dodiruju i raširite prste. Sada raširite dlanove, ali da ostanu spojeni na zglobovima i naslonite ih na bradu. Pristinite 5-7 sekundi. Nežno prelazite unutrašnjim stranama dlanova od brade do ušiju.

 

Vežba broj 5: Mišići vrata

Sedite uspravno, podignite malo glavu, snažno ispružite donju vilicu i ostanite u ovom položaju što duže možete. Nakon toga, pokušajte da povećate trajanje vežbe za 20-30 sekundi.

 

Koliko često treba raditi vežbe za zatezanje lica da bi se video efekat?

Vežbe sa naše liste radite svaki dan ili 2-3 puta nedeljno, u zavisnosti od željenog rezultata i stanja mišića. Da biste postigli najbolji efekat za kratko vreme, optimalno je kombinovati ih  sa zdravim načinom života – dovoljno spavajte, jedite uravnoteženu ishranu, bavite se sportom.

Ne zaboravite i na svoju redovnu dnevnu negu, jer uz mišiće, neophodno je zateći i  kožu lica, a tu je neophodna stimulacija kolagena.