Mislite li na budućnost svoje kože?

Određene navike, iako toga možda niste ni svesni, značajno utiču na zdravlje i izgled vaše kože. Zato je važno da na vreme shvatite šta joj sve nanosi štetu i prigrlite neke nove, bolje navike i efikasne beauty formule, bazirane na moćnim kozmetičkim sastojcima, koji će ojačati njen „imunitet“, ali i sanirati štetu.

Foto: PR

STRESNE SITUACIJE
Ukoliko prolazite kroz fazu akutnog stresa (poput planiranja venčanja, promene posla ili raskida emotivne veze), onda je izvesno da će se posledice ove situacije odraziti na kvalitet vaše kože. Zapravo, akutni stres narušiće njenu zaštitnu barijeru.
Rešenje: Antioksidanti (vitamini) koji neutrališu dejstvo slobodnih radikala, omega-3 i omega-6 masne kiseline, koje ublažavaju upalne procese, efikasna su sredstava za borbu protiv efekata stresa. Koristite ih na koži i potrudite se da povećate njihov sadržaj u ishrani. I probiotici su veoma učinkoviti u osnaživanju barijerne funkcije kože, te bazirajte svoju beauty rutinu na preparatima koji ih sadrže.

IDETE PEŠKE/VOZITE BICIKL DO POSLA
Iako je ova navika zdrava i ekološki opravdana, duži boravak na otvorenom (u gradskim uslovima) povećava stepen izloženosti kože zagađenjima u vazduhu i štetnom UV zračenju. Isušivanje i gubitak elastičnosti kože prve su posledice ove navike, a pojava pigmentacije i preranih bora manifestovaće se nakon desetak godina.
Rešenje: Svakodnevno koristite kremu sa UV filterima i antioksidantima – ekstrakt korena bajkalske kapice, jedne od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine, efikasno ograničava oksidativna oštećenja prouzrokovana UV radijacijom, odnosno zagađenjem. Nakon nanošenja dnevne kreme, a pre nanošenja mejkapa, sačekajte bar dva minuta. Na taj način obezbedićete optimalno upijanje aktivnih materija preparata u kožu, ali i omogućiti stvaranje površinskog sloja koji će joj pružiti celodnevnu zaštitu od UV zraka i zagađivača iz vazduha.

PREVIŠE ZABAVE
Učestali večernji izlasci, uz rano jutarnje vraćanje kući, dejstvo alkohola i duvanskog dima negativno utiču na opšte stanje organizma, posebno na kožu. Zapravo, negativni efekti pomenutih navika primećuju se na koži mnogo duže nego što traje mamurluk. Alkohol širi krvne sudove, što povećava rizik (posebno ukoliko ste skloni crvenilu lica) od pojave rozacee i pucanja kapilara. Čak i ako niste pušač, indirektno udisanje duvanskog dima isušuje kožu, oduzima joj sjaj i elastičnost, te se na njoj brže formiraju bore, posebno one sitne u predelu oko očiju.
Rešenje: Naravno, proredite izlaske! Drugo, zaštitite kožu pre zabave primenom nege sa antioksidantima. Jutro nakon zabave uradite piling sredstvom na bazi enzima kojim ćete ukloniti ostatke nečistoće, toksine i izumrle ćelije. Nakon toga, utrljajte u kožu lica dnevnu negu obogaćenu mineralizovanom termalnom vodom. Na taj način pomoći ćete koži da se regeneriše i vrati u ravnotežu. A ukoliko se i nakon toga tamni kolutovi i natečenost još uvek manifestuje na vašem licu, tačnije u očnoj zoni, sanirajte štetu pomoću ciljane nege za ovo područje s ginko bilobom.

Kliknite na sledeću stranicu…

Dugoročno, sve ove navike uzrokuju prerano starenje kože. No, rešenje ipak postoji – Laboratorije Vichy proučavale su pojavu starenja koje se odvija pod uticajem okoline (UV zraci, zagađenje), emocija (stres, umor) i stila života, i formulisale su prvu Vichy “slow ageing” negu.

Na čemu se Vichy SLOW ÂGE linija bazira?
Na tri aktivna sastojka, veoma učinkovita u usporavaju starenja kože:

1. Ekstrakt korena bajkalske kapice
Reč je o jednoj od 50 osnovnih biljaka tradicionalne kineske medicine i moćnom antioksidansu koji efikasno ograničava oksidativna oštećenja prouzrokovana UV radijacijom, odnosno zagađenjem.
2. Probiotski derivat Bifidus
Dobijen fermentacijom bakterije Bifidobacterium Longum, efikasno osnažava barijeru kože.
3. Vichy termalna voda
Sa svojih 15 minerala pomaže koži da se obnovi, uravnotežava je i mineralizuje, štiteći je tako od štetnih spoljašnjih uticaja.


Najnoviji saveznici u borbi protiv prvih znakova starenja

Nakon Vichy SLOW ÂGE dnevnog fluida sa SPF 25, prve dnevne nege koja usporava pojavu znakova starenja na koži, istoimenoj liniji pridružene su dve dopune koje takođe uspešno deluju na znakove starenja u nastajanju.

SLOW ÂGE dnevna nega sa SPF 30 bogate, svilenkaste teksture i SLOW ÂGE ciljana dnevna nega za područje oko očiju, ispitana pod dermatološkim i oftalmološkim nadzorom, posebno primerena za osetljive oči.

Foto: PR

Najbitnije je da vaša koža ne pati zbog štetnih uticaja okoline, u čemu će joj pomoći pravilna nega obogaćena svim potrebnim sastojcima. Promenom navika koje osvežavaju vašu kožu ostaćete najbolja verzija sebe, vedri, zdravi i puni energije.