Uporni podočnjaci: Kako da ih lako ublažite i sakrijete?

by | 17 maja, 2023
Uporni podočnjaci

Većini nas uporni podočnjaci nisu strani. Međutim, dobra vest je da postoji nekoliko načina na koje možete da se izborite sa njima.

Uporni podočnjaci: Kako da ih sakrijete?

Tamno područje oko očiju utiče na vaš izgled i na vašu lepotu. Srećom, niste jedini koji se suočavaju sa ovim problemom. Razlozi za nastanak podočnjaka su različiti, a evo nekoliko saveta kako da ih ublažite i sakrijete.

Budite nežni

Područje oko očiju je ujedno i deo gde je najtanja koža na telu čija je debljina približno 0,2 milimetra. Bez obzira koje probleme želite da rešite, veoma je važno da koristite blage sastojke. Izbegavajte visoke procente jakih sastojaka poput retinola. Takođe, nanosite proizvode nežnim tapkanjem.

Odlučite se za laganu hidrataciju pre nanošenja šminke

Kada pripemate podočnjake za šminkanje, izbegavajte kreme za oči sa silikonima. Umesto toga koristite hidratantne formule nalik gelu koje će pomoći u sprečavanju boranja kože ispod očiju. Dakle, dobar izbor bi bile kreme sa hidratantnim sastojcima poput hijaluronske kiseline, glicerina i laganih ceramida.

Uporni podočnjaci: Koristite kremu sa sunčanje svakodnevno

Kao što je slučaj sa svim pitanjima u nezi kože, zaštita od sunca je takođe veoma važna i za ovaj deo ispod očiju. Krema za sunčanje će pomoći u zaštiti kože od bilo kakvog daljeg oštećenja što je veoma važno s obzirom na to koliko je taj deo ispod očiju osetljiv. Nanesite svako jutro malo kreme za sunčanje na podočnjake i budite bezbrižni.

Pokušajte da poboljšate cirkulaciju krvi oko oka

Loša cirkulacija može da izazove pustoš u predelu očiju. Nedovoljna drenaža toksina i nakupljanje tečnosti su posledice loše cirkulacija, a izazivaju otok i nadutost. Preporučljivo je da date prednost kremama koje poboljšavaju cirkulaciju, a to su proizvodi sa vitaminom K i kofeinom. Osim toga, možete probati i sa nežnom masažom područja ispod očiju.

Gasovi i nadimanje u stomaku: Šta sve uzrokuje ove neprijatne pojave?

Koristite proizvode koji imaju dejstvo na pigmentaciju

Za one koji imaju promenu boje kože ili hiperpigmentaciju oko očiju, bilo bi dobro da koristite antioksidanse poput vitamina C koji može pomoći da se koža posvetli i zaštiti od oštećenja. Takođe, niacinamid može da umiri kožu i da pomogne kod pigmentacije. Takođe, možete da se odlučite za kreme za oči koje sadrže liskun jer on raspršuje svetlost i vizuelno kamuflira tamu u tom području.

Uporni podočnjaci: Hlađenje područja oko očiju

Otok ispod očiju je poprilično čest. Tkivo oko očiju slabi i to može dovesti do blagog otoka ili ispupčenja u tom području. Takođe, alergije i i problemi sa štitnom žlezdom takođe mogu dovesti do povećane nadutosti ispod očiju. Bez obzira na uzrok, fizičko hlađenje područja je odličan početak. Ovo možete raditi pomoću rashlađujućih gelova ispod očiju, ohlađenim kašikama ili krema sa hladnim metalnim aplikatorima.

Koristite proizvode sa kofeinom

Kofein je vazokontriktor što znači da sužava i zateže krvne sudove i to može pomoći u uklanjanju otoka u predelu oko očiju. On takođe podržava i mikrocirkulaciju u kapilarima, ali kofein pruža privremeno olakšanje. Kada prestanete da ga koristite, nadutost se može vratiti.

Uporni podočnjaci: Koristite teoriju boja u rutini šminkanja

Najbolji način za kamuflažu problematičnog područja jeste korištenje teorije boja. Najbolje rešenje jeste hidratantni korektor sa efektom zamućenja u srednjim nijansama. Sa druge strane, korektori toplih nijansi su odlični u rešavanju tamnog područja ispod očiju i stvaranju ujednačenog tena.

Dakle, uporni podočnjaci jesu problematični, ali pokušajte sa nekim od ovih metoda ili sa više njih istovremeno. Samo se pobrinite da ne koristite proizvode sa sastojcima koji poništavaju jedno drugo ili ih pogoršavaju. I trudite se da imate dobar san.

undrey/GettyImagesPlus