Da li su jastučići za oči zaista najefikasniji lek za podočnjake i fine bore?

by | oktobar 25, 2023
jastučići za oči

Često možete čuti da su jastučići za oči najbolje i najbrže rešenje za podočnjake i sitne bore oko očiju – da li je zaista tako?

Kada su u pitanju čudotvorne mogućnosti jastučića za oči, važno je razumeti glavnu stvar – čuda ipak ne postoje.  Ukoliko danima ne spavate dobro, upravo ste završili sa divljom zabavom i pokušavate da se sredite za posao – onda vam neće pomoći ni hirurg, a kamoli jastučići za oči. Ali, ukoliko se borite sa svakodnevnom natečenošću, izraženim podočnjacima, sitnim boravama oko očiju baš kao većina nas – onda jastučići za oči zaista mogu da pomognu. Generalno, oni su efektna i brza nega, ako znate šta da očekujete.

Kako rade jastučići za oči?

Po pravilu, jastučići su natopljeni kozmetičkim sredstvima sa visokom koncentracijom aktivnih supstanci: moćni serumi protiv starenja ili za hidrataciju. Koja kombinacija se koristi zavisi od porizvođača. Prave se jastučići za oči sa uljima, vitaminima, pantenolom – kako bi se obnavila i ojačala kože, antioksidansi se koriste za borbu protiv bora, peptidi se koriste za povećanje elastičnosti kože, a ekstrakti kamilice, aloje i bokvice se koriste za umirivanje i ublažavanje iritacije.

Sami jastučići se najčešće prave od netkanog materijala ili hidrogela (želasta masa koja već sadrži neverovatnu količinu korisnih materija, od placente do biljnih ekstrakata).

Kako deluju jastučići za područje oko očiju?

Po pravilu, maske za oči se klasifikuju prema njihovoj nameni i to su:

hidratacija: brzo zasiti tkiva vlagom i kompleksom vitamina. Idealne su za tanku kožu i vizuelno izglađuju mrežu bora.

zaglađivanje: inhibiraju prenos nervnih impulsa i blago blokiraju izraze lica, delujući kao botoks. Sastav može sadržati kolagen, koloidno zlato, hijaluronsku kiselinu.

hrane kožu: to su skuplji flasteri sa placentom, biljnim ekstraktima, bisernim prahom i retinolom, koji su usmereni na sveobuhvatno zdravlje kože.

obnavljanje i podmlađivanje: pokreću mehanizme prirodnog podmlađivanja kože i održavaju optimalnu ravnotežu svih komponenti. Formula sadrži sva dostignuća savremene nauke: peptide, koenzim, kolagen, kavijar, ekstrakte algi i ginsenga.

dreniranje: koristi se za ublažavanje ili smanjenje otoka ispod očiju. Treba ih držati na licu duže od ostalih (idealno 20-30 minuta).

Kako se pravilno koriste jastučići za oči?

Sve je krajnje jednostavno. Očistite kožu, otvorite pakovanje i nanesite jastuče ispod donjeg kapka. Očekivani efekat može da se pojača ako pre postavljanja jastučeta uradite blagu masažu. Jastučići se ostavljaju na koži 15-20 minuta.

Teoretski, možete ih ostaviti na licu celu noć, ali u tome nema puno smisla, jer će za 20 minuta oni uraditi sve što mogu. Uklanjate ih nežno, od nosa ka slepoočnici, a ostatak proizvoda jagodicama utapkate u kožu.

puhhha/istock/gettyimagesplus