6 trikova za savršenu porcelansku kožu azijskih žena

by | 3 januara, 2024
trikovi azijskih žena za savršenu porcelansku kožu

Ako iko ima besprekornu kožu i čini se da poseduje tajnu mladolikosti, to su azijske žene, ovo su njihovi trikovi za savršenu porcelansku kožu – vredi probati!

Bez sumnje, prva asocijacija na žene iz Azije jeste njihova fenomenalna koža lica i rutina nege koja im dopušta da mladost i lepotu zadrže prilično dugo. Već godinama pokušavamo da otkrijemo koja je tajna njihove lepote i da je primenimo u nadi da ćemo postići isti rezultat. Danas, tema su njihovi trikovi za savršenu porcelansku kožu.

Kako se prepoznaje porcelanska koža? Ovo je besprekorna, zategnuta i sjajna koža koja u sebi ima ružičaste, hladnije tonove. Od tri glavna svetla tona kože, porcelan je najsvetlija nijansa, dok je slonovača najtamnija. Danas, ovaj izraz se koristi za ono što označavamo kao savršenu kožu (#perfect skin): zdravu, sjajnu, mladoliku.

Trikovi za savršenu porcelansku kožu: 6 beauty tajni azijskih žena

Tui Na masaža

Kultura akupresure i masaže izuzetno je razvijena u kini.  To je sastavni deo njihove rutine lepote, ali i medicine. Konkretno, Tui Na je tradicionalna kineska terapeutska masaža za koju se zna da stimuliše akupresurne tačke na licu. Redovna masaža može pomoći u toniranju mišića lica i smanjenju pojave finih linija i bora.

Masaža Gua Sha kamenom

Kada smo već kod masaža, ne smemo prevideti Gua Sha kamen koji je već uveliko deo rutine lepote u celom svetu, ne samo na istoku. To je tradicionalni kineski alat za masažu koji se koristi za toniranje lica. Ovaj alat je dizajniran na način koji pomaže zatezanje lica, zahvaljujući dobro osmišljenim pokretima i specifičnom izgledu. Redovna masaža pojačava cirkulaciju, smanjuje natečenost i oblikuje konture lica.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели JODE (@skinorbits)

Biserni prah

Među ženama iz Kine izuzetno je popularna upotreba bisernog praha za posvetljavanje kože, a upravo boja je jedan od elemenata koji odlukuju savršenu porcelansku kožu. Ovaj mleveni prah sadrži aminokiseline i minerale koji podstiču proizvodnju kolagena. To znači da, ne samo što daje tipičnu boju, biserni prah pomaže i zatezanje lika, te očuvanje mladolikosti.

Jade Roller

Jade Roller je još jedan popularan kineski alat koji se koristi za nežno masiranje lica i vrata. Redovna masaža pomoću valjka od žada može uticati na cirkulaciju limfe, poboljšati cirkulaciju krvi i smanjiti natečenost. Ovu naviku možete lako da ugradite u svoju rutinu nege kože.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Anastasia Goron (@allyoucanface)

Umivanje pirinčanom vodom

Kada su u pitanju omiljeni trikovi azijskih žena za savršenu porcelansku kožu definitivno spada umivanje pirinčanom vodom. Ovaj beauty hack je postao ekstremno popularan na mrežama tokom 2023. Pirinčana voda je drevni sastojak lepote koji su žene u Aziji koristile godinama. Mlečna tekstura koja ostane nakon ispiranja pirinča može se koristiti kao tonik i sredstvo za čišćenje. Ima magičan uticaj na kožu. Osvetljava ton kože i sužava pore.

Ulje kamelije

Ulje kamelije je popularan sastojak koji gotovo svaka Kineskinja ima u svojoj rutini lepote. To je lagano, komedogeno ulje koje hrani kožu i dugo je održava mladom. Isprobajte ove kozmetičke trikove da biste prkosili svojim godinama i izgledali mladoliko zauvek.

Porstock Studio/istock/gettymagesplus