Da li su korejske kreme za sunce zaista toliko dobre?

by | maj 3, 2023
korejske kreme za sunce

Korejski kozmetički proizvodi su poznati po svojoj efikasnosti, inovativnosti i upotrebi najboljih sastojaka. Zato, vredi da se zapitamo: da li su i korejske kreme za sunce vredne naše pažnje?

Dakle, kada je u pitanju krema za sunčanje, nije iznenađenje da se korejske formule takođe doživljavaju za nijansu boljim od svih ostalih. Koreanci, jednostavno, smatraju zaštitu od sunca poslednjim, ali najvažnijim korakom k-beauty rutine. Zaštita od sunca je jako važan deo korejskog načina života i Koreanke nanose kremu za sunčanje svaki dan – bilo da znaju da će boraviti ua zatvorenom ili na otvorenom.

Korejske kreme za sunce: Lagane formulacije

Uobičajeno iskustvo za kremom za sunce jeste masna, jaka, bela formulacija koja se teško upija i ostavlja trag na koži. Najprimetnija razlika između korejske kreme za sunče i one proizvedene na zapadnom tržištu jeste to što ova prva ima mnogo laganiju formulaciju. Ako pitate bilo koga iz K-beauty industrije, reći će vam da je to zbog toga što korejski hemičari imaju pristup najboljim i najnovijim UV filterima koji su posebno su dizajnirani za svakodnevno nošenje – ne samo za upotrebu na otvorenom, što je obično glavna meta američkih brendova.

Zbog toga su korejske kreme za sunčanje lagane, ne ostavljaju bele mrlje i mogu da se koriste ispod šminke.

Prednosti korejskih krema za sunčanje

K-beauty, generalno, poznata je po tome što forsira skinimalizam: proizvode koji odjednom rešavaju nekoliko problema. Iako svaka krema za sunčanje širom sveta ima očigledan cilj – zaštitu od UV zraka, a potom i od prvih znaka starenja, korejske kreme za sunce imaju još jednu prednost: hranjive sastojke. One obično sadrže i ceramide i hijaluronsku kiselinu koje štite kožnu barijeru i duboko hidriraju kožu.

Kako odrediti SPF korejske kreme za sunčanje?

Većina kozmetičkih brendova sa zapada proizvodi kreme sa SPF koji pruža samo zaštitu od UVB zraka. Jedino ako vidite oznaku PA na kremi, znaćete da ona štiti i od drugog tipa UV zraka – UVA zraka. Korejski kozmetičari koriste i mere zaštite od UVA zraka, koje se označavaju sa PA.

Sistem ocenjivanja PA izgleda ovako:

PA+: Niska UVA zaštita
PA++: Umerena UVA zaštita
PA+++: Visoka UVA zaštita
PA++++: Izuzetno visoka UVA zaštita

Korejske kreme za sunčanje obično imaju SPF 50+ koji je relativno retko naći na drugim tržištima.

Kako se koristi korejska krema za sunčanje?

Ključni deo kreme za sunčanje je ponovno nanošenje svaka dva sata kako biste najbolje zaštitili svoju kožu. Mnoge korejske kreme za sunčanje su upakovane i dizajnirane da se lako ponovo primenjuju po potrebi.

Da li su korejske kreme za sunce bezbedne?

Činjenica je da korejska beauty industrija stalno uvodi novine koje često nemaju odobrenje evropskih zdravstveno -bezbednosnih komisija. Ipak, kako tvrde proizvođači, sama Koreja ima strog sistem provere kontrole kozmetike koji garantuje da krema koja stigne do nas mora biti bezbedna i zdravstveno ispravna.

RyanKing999/iStock/GettyImagesPlus