5 strategija da se rešite celulita do leta

by | 13 aprila, 2023
5 strategija za celulit

Dok se krećemo ka letu, prisećamo se jedne važne stvari: sve one kože koju ćemo odjednom pokazati. Evo 5 strategija koje će vam pomoći da se rešite celulita do leta

Malje, neujednačen ten, poneka akna – sve to možemo srediti manje više brzo. Ali, celulit?! E, uklanjanje celulita je posebna priča. I da, celulit jeste normalan. I da sve ga imamo. Ali to ne znači da se ne osećamo bolje kada ga učinimo manje vidljivim.

Zašto nastaje celulit?

Celulit se može pojaviti iz dva razloga. Prvo, stvrdnjavanje i kontrakcije mreže vezivnog tkiva koje podržava naše masno tkivo može da izazove stvaranje izbočina od masti, što blokira vaskularnu i limfnu drenažu. Ovo dodatno doprinosi debeloj i otečenoj koži. Drugo, može se dogoditi protruzija masnih ćelija u donji deo kože koji se zove dermis, što dovodi do pogoršanja efekta narandžine kore.

Pa, kako to da rešiote? Iako je teško minimizirati celulit vežbanjem i ishranom (pošto gubitak težine ne poboljšava nužno izgled celulita), postoje tretmani koji mogu privremeno da reše problem.

5 strategija da se rešite celulita do leta

Probajte piling od kafe

Kofein može pomoći u smanjenju pojave celulita, jer deluje stmuliše cirkulaciju i privremeno zatezaže kožu. Kada se koristi dva puta nedeljno, ovakav piling može učiniti kožu mekom, blistavom i mnogo glatkijom. Samo nanesite na vlažnu kožu, umasirajte i isperite nakon nekoliko minuta.

Probajte masku od gline

Baš kao što glina deluje na detoksikaciju, čišćenje i zaglađivanje vašeg lica, deluje i na telo, što je čini zvezdom u lečenju celulita. Bela glina je heroj kada je u pitanju celulit na zadnjici, pa pokušajte da nađete adekvatan preparat.

Pokušajte sa suvim četkanjem tela

Fizičkim tretmanom kod kuće kao što je suvo četkanje tela, možete ukloniti mrtve ćelije kože i pomoći limfnu drenažu, što može pomoći u smanjenju vašeg celulita. Trik, međutim, leži u pravcu u kojem radite piling; uzmite četkicu i snažnim pritiskom (bez previše snažnog pritiska nadole) usmeravajte pokrete ka srcu. Dakle, ako perete noge, radite to pokretima nagore, ako perete grudi, radite nadole, itd.

Probajte kremu za zaglađivanje

Održavanje vlažnosti vaše kože je ključno za postizanje glatkoće u celini, ali postoje neki hidratantni proizvodi koji su posebno usmereni na tretman celulita, a oni će biti vaši najbolji prijatelji.

Na primer, tretmani za celulit koji sadrže mešavinu kofeina i antioksidanata  mogu da pomogno ako se koriste dva puta dnevno.

Pokušajte sa profesionalnim tretmanom

Intenzivnije rešenje za minimiziranje pojave celulita je profesionalna alternativa kao što je CelluFIKS; neinvazivni tretman koji koristi tehnologiju akustičnog radio talasa. Ovaj tretman pomaže u smanjenju edema tkiva, što je jedan od početnih fenomena celulita. Uz ovakve tretmane tu su i anticelulit masaže, kao i brojne drenaže. Pre nego se odlučite za jedan od ovih tretmana konsultujte stručnjake.

ProstockStudio/GettyImagesPlus