Provedite VIKEND kao u raju!

by | 11 septembra, 2009

vikend u raju

Sanjate o dva dana potpunog mira i opuštanja… Jednom rečju, o lenčarenju. U stvarnosti, subotom i nedeljom trčite kao pomahnitali da biste obavili sve ono što niste stigli tokom radnih dana. Presrećni ste kada ugrabite priliku da sednete i popijete kafu (bar dopola!).
Toliko toga “zgurate” u vikend da ste u ponedeljak spremni za novi odmor! L&Z vam predlaže kako da vratite vikendu smisao i održite energiju tokom radne nedelje.

 

Vikend želja Leškarenje u postelji!

Čeznete za samo jednim satom više u krevetu subotom ujutro, ali bude vas deca koja vrište i skaču vam po glavi – i to već u 6 ujutro.
Želja ispunjena Unapred smislite neku zanimaciju za klince kada se probude. Ostavite igračke ili bojice pored njihovog kreveta. Ili, naučite ih da uključe TV i programirajte ga na neki od dečijih kanala.

Vikend želja Vreme koje ćete posvetiti samo sebi!
Silno želite samo sat vremena za sebe, tokom kojeg ćete natenane ispijati kafu i prelistavati ženske magazine, gledati omiljenu TV seriju ili, jednostavno, gledati kroz prozor.
Želja ispunjenaKljučna stvar je da podelite obaveze sa ukućanima. Neka suprug spremi kuhinju i opere sudove nakon ručka, dok vi ribate kupatilo, a klinci brišu prašinu i usisavaju. Ako ih “podmitite”, pardon, motivišete obećanjem da ćete im kupiti DVD ili igricu (a supruga pustiti na druženje sa “momcima”), dobiti ćete više vremena za sebe.

 

Vikend želja Uživanje u petak uveče!
Davno su prošla vremena kada ste petkom uveče mogli da se opustite sa svojim mužem, uz čašu vina ispred TV ekrana. Tu su deca i brojne obaveze, a san vas hvata još tokom večere.
Želja ispunjena Najbolji način da zaboravite na radne obaveze, i pročistite misli, jeste da odete na plivanje ili pročitate nešto. To će vam pomoći da se isključite, zaboravite na radnu nedelju i uživate u trenucima odmora.


Vikend želja Opušteni nedeljni ručak!
Cela porodica je konačno na okupu, svi su nasmejani i čavrljaju, a vi ste srećni jer se jede nešto kuvano, na kašiku. Ipak, od silnih priprema ručka, potpuno ste iscrpljeni da biste uopšte uživali u hrani. Da ne pominjemo to što vaše “dežurstvo” ne prestaje ni kada sednete za sto!
Želja ispunjena Zamolite mesara da vam iseče meso i pripremi ga za pečenje, iseckajte povrće i ostavite ga u hladnoj vodi preko noći, supu skuvajte u subotu uveče. Na kraju krajeva, svake druge nedelje možete da odete u restoran na porodični ručak!


Vikend želja Vreme za vežbanje!

Fitnes centri subotom su obično poluprazni, a jedini “fitnes” kojim se vi bavite je trčanje do pijace, do marketa i nazad, ljuštenje krompira i drugog povrća, pranje prozora…
Želja ispunjena Obavite veliki, nedeljni šoping petkom posle podne, a subotom krenite u porodičnu vožnju bicikla ili šetnju u prirodi. Boravak i fizičke aktivnosti u prirodi sagorevaju oko 150 kalorija, i to samo za pola sata, a zatežu mišiće celog tela, naročito nogu i zadnjice!

 

Tekst: Nataša Ćovin; Ilustracija: Shutterstock

Tagovi: