Kako pronaći savršene naočare za sunce?

Birajte ram prema obliku lica!

by | 6 juna, 2020
Naočare za sunce, Lepota i zdravlje

Vaša prijateljica je kupila naočare za sunce koje joj savršeno odgovaraju, a vi se još uvek mučite da pronađete odgovarajući ram? Odlazak u ovaj šoping deluje vam kao noćna mora – budući da znate da vam predstoje sati besomučnog isprobavanja različitih modela. Na kraju, završite kupujući model za koji niste sigurni da li vam uopšte dobro stoji. (Pročitaj: Kako da vam maskara ostane na mestu tokom toplih letnjih dana)

Uz malu pripremu, i kupovina naočara za sunce proteći će lagano i bez problema. Najvažnije je da utvrdite kakav je oblik vašeg lica i – pola posla je završeno. Svako ima drugačiji oblik lica, ali lica možemo grupisati u nekoliko osnovnih kategorija: srcasto, kvadratno, okruglo, lice u obliku dijamanta i ovalno. Pravilno šminkanje (konturisanje) može uspešno prikriti sve sitne nedostatke lica, a dobro odabrane naočare za sunce zaokružiće celokupan outfit.

Srcasto lice

 

Ako vam je lice srcastog oblika, to znači da imate široko čelo i istaknute jagodice, dok vam je brada uža. U tom slučaju, izaberite naočare koje usmeravaju pogled nadole, kako bi lice delovalo izduženije. Vama pristaju tzv. mačkasti ramovi (cat eye model), modeli ravnog vrha, pravougaoni okviri i avijatičarski modeli. (Pročitaj: Trendi kupaći kostim: Džesika Alba i njena ćerka donose nam hit sezone (video))

Naočare za sunce, Lepota i zdravlje

Kvadratni oblik lica

 

Licu sa izraženom vilicom i širim čelom najbolje pristaju zakrivljeni okviri koji ublažavaju oštre crte lica stvarajući ravnotežu. Ovalni ramovi ublažavaju izraženu vilicu, pa su dobar izbor za sve koji imaju kvadratni oblik lica. Na vama je da se odlučite između oversized ili klasičnog okruglog modela, ali lepo će vam stajati i pravougaoni ramovi.

 

Naočare za sunce birajte prema obliku lica

Okruglo lice

Okruglo lice odlikuju izražene jagodice, usko čelo i uža vilica. Dužina i širina ovakvog lica su približno iste, pa podsećaju na krug, po kome je ovaj oblik lica i dobio naziv. Ukoliko je vaše lice okruglo, većina modela naočara će vam dobro pristajati. Izbegavajte prevelike i okrugle ramove i prednost dajte širokim pravougaonim okvirima, tanjim mačkastim ramovima, kao i retro modelima. (Pročitaj: Nezgoda s kosom: Sara Hajland optužila retrogradnu Veneru za svoju frizuru)

Naočare za sunce, Lepota i zdravlje

Lice u obliku dijamanta

 

 

To je lice kod koga je širina čela manja od širine jagodica, dok je brada izrazito uska. Može se reći da je ovaj oblik lica takođe zahvalan za odabir rama, jer svaki ram na ovakvom licu dobro stoji. Ukoliko ste srećnica s dijamantskim oblikom lica, ne postoji model koji treba da izbegnete.

nNaočare, Lepota i zdravlje

Ovalno lice

 

 

Čelo, jagodice i vilica su u ravnoteži. Ovalno lice pruža vam mogućnost da izađete iz svoje zone komfora i odaberete neki stylish model. Za koji god da se odlučite, nećete pogrešiti – jer ovalnom licu pristaje svaki ram (Pročitaj: Zbog ovih vežbi Hilari Svonk je u savršenoj formi (video))

Naočare za sunce, Lepota i zdravlje

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.