7 najženstvenijih parfema svih vremena – i najprodavanijih

by | oktobar 24, 2023
7 najženstvenijih parfema svih vremena – i najprodavanijih; prelepa žena uživa u najženstvenijem parfemu

Većina nas bez dobrog parfema ne može da zamisli život. Ako tražite zavodljiv, seksi parfem, odaberite jedan od 7 najženstvenijih parfema svih vremena. Nećete pogrešiti….

Miris je uvek individualan. Da ne biste pogrešili sa parfemom i shvatili koji je pravi za vas, potrebno je da pratite mirise, kako će se aroma ponašati na koži. Ali ima i onih parfema koje skoro svi vole – postali su kultni i najprodavaniji u svetu. Kvalitetno oglašavanje, naravno, takođe utiče na to.

7 najženstvenijih parfema svih vremena: Sa njima ne možete pogrešiti

1. Chanel №5

Nije iznenađujuće što je upravo ovaj miris bio prvi u izboru. Godine 1921. parfimer Ernest Beauk, na zahtev Koko Šanel, stvorio je „veštački ženski miris koji miriše na ženu“. U to vreme, aldehidna aroma bez sjajnog cvetnog zvuka bila je proboj u umetnosti parfimerije. Od tada svi znaju za Chanel №5. Naziv mirisa takođe nije slučajan: parfimer je dizajneru predstavio nekoliko verzija parfema, a čuvena modna kreatorka je odabrala uzorak broj 5. Ovo je bio omiljeni broj Koko Šanel – svoje revije održavala je 5.

2. Miss Dior

Miris se pojavio 12. februara 1947. godine: nijedna parfemska kompozicija nije toliko prerađena. Tokom 70 godina postojanja parfema prerađen je 32 puta. A 1947. godine miris je bio potpuno drugačiji nego sada – prilično težak. Ne tako davne 2018. godine, brend je pokrenuo kultnu reklamnu kampanju sa Natali Portman koja je postavila Sijinu pesmu „Chandelier“, što je ovaj miris učinilo ludo popularnim. Devojka koja trči u lepršavoj haljini, prelepi pejzaži i strastvena ljubav su najživopisnije asocijacije na gospođicu Dior.

3. Black Opium Yves Saint Laurent

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌷 Liceth 🌷 (@liceth_parfum)

Miris crne kafe sa kakaom sa notama narandže, jasmina i vanile svrstava ga u orijentalne gurmane. Zaštitno Lice parfema bila je američka glumica Zoi Kravic, koja je najtačnije prenela raspoloženje mirisa – smelo i seksi.

4. Dior J’adore

Ikonični parfem kreiran je 1999. za Dior, a 2011. je stekao svetsku slavu zahvaljujući reklami sa Šarliz Teron. Cvetna aroma kombinuje voćne note ilang-ilanga, damast ruže i jasmina. Parfimer upoređuje kompoziciju sa aromom nepostojećeg cveta, koji privlači svojim misterioznom notom.

5. Flora Gorgeous Gardenia Gucci

Miris je objavio Gucci 2012. godine, a zatim je redizajniran 2021. godine u čast stogodišnjice modne kuće. Glavni lik kompozicije je mistična gardenija, čiju aromu naglašavaju note breskve i jasmina. Zaštitno lice parfema je pevačica Majli Sajrus. Uspela je da prenese raspoloženje mirisa: s jedne strane ženstveno i romantično, a sa druge vedro i okrepljujuće.

6. Lost Cherry Tom Ford

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Alina (@parf_passion)

Parfem je prepoznatljiv po sočnom mirisu trešnje sa notama jasmina, cimeta i zrna tonke, a sam Tom Ford ga opisuje kao: „Zrelo voće trešnje koje čeka da bude pojedeno“. Lost Cherry je veličanstven i nezasitan miris. Pojavio se 2018. i odmah je postao popularan.

7. Bibliotheque Byredo

Ovaj miris kreirala je u proleće 2017. godine francuski parfimer Olivia Giacobetti. DŽelela da ponovo stvori atmosferu topline i udobnosti, a inspirisana je mirisom knjiga, mirisom voća i cveća. Miris vas „prenosi u zonu udobnosti tradicionalne biblioteke. Svet tihe kontemplacije, gde vreme staje i čula se pojačavaju.“

Kako otkriti da je parfem kopija a ne original

 

Prostock-Studio/gettyimages.co.uk