Ostavite mirisni potpis: 6 mesta na telu na koja treba da nanesete parfem da bi trajao duže

by | avgust 24, 2022
mesta na koži gde treba prskati parfem

Nije svejedno na koja mesta na telu nanosimo parfem – od toga zavisi njegova nota, intenzitet i trajanje.

Kada nanosimo parfem želja nam je da on potraje što duže i da zadrži intenzivnu notu do duboko u dan.  Da li ste primetili da miris nestaje tokom dana? Kako vreme odmiče, miris gubi na intenzitetu i na kraju nestaje. Stoga ga apliciramo ponovo. I ponovo.

Ispostavilo se da sve radimo pogrešno! Jer, ako stavimo parfem na pravo mesto na telu, on će ostavljati intenzivniji trag i trajaće duže. Ručni zglobovi jesu klasika, ali na našem telu ima daleko više pulsnih tačaka.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Mesta na telu na koja se nanosi parfem

 

 Kosa

Verovali ili ne,  tvorci parfema tvrde da će mirisi na kosi trajati daleko duže nego na koži. Ali, ovde je neophodan oprez, jer parfemi sadrže alkohol koji može da naškodi kosi. Zato je najbolje da poprskate parfem na četku za kosu i potom se očešljate. Dok češljate kosu, miris se suptilno upija bez rizika od isušivanja kose.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Područje iza ušiju

Kao i zglobovi, ovo su zone pulsa. Koža je tanka, vene su odmah ispod kože, uslovi su idealni da se parfemska formula zagreva i isparava. Ako još nosite i nakit koji prekriva ovo mesto, miris će trajati i duže.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Zadnji deo vrata

Možda izgleda malo čudno, ali stručnjaci za parfeme tvrde da je ovo proveren trik. Prvo, miris dugo živi na vašem telu; drugo, ne smeta drugima, pošto se otpušta postepeno i diskretno.  Pre nego što obučete košulju ili bluzu, prsnite mesto na zadnjem delu vrata gde će tkanina dolaziti u kontakt sa kožom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Unutrašnji prevoj lakta

Upućeni kažu da ovo mesto zrači mirisima još zavodljivije nego ručni zglobovi. Kožu navlažite pre nanošenja parfema i magija će biti još izraženija.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Zadnji deo kolena

Posebnost ovog mesta je u tome što se miris ne oseti odmah, već nakon nekog vremena. Potrebno je određeno vreme da se ovo mesto zagreje, a potom da vazduh počne da podiže miris do naših lica.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Pupak

Pupak je mesto koje je uvek vruće i parfemske note to vole. Jedino je važno da  budete sigurni da vaš omiljeni miris neće izazvati alergije.

 

Čvrsti parfemi: Sve što treba da znate o neobičnoj novini u svetu mirisa

Članak se nastavlja posle reklama
Dimitriy Pavlov/GettyImagesPlus