Parfemi koji najduže traju: Sa njima ćete mirisati ceo dan

by | 17 januara, 2024
Parfemi koji najduže traju: Sa njima ćete mirisati ceo dan; žena u bade mantilu prska na vrat omiljeni parfem

Pronaći savršen parfem nije baš lako, kao ni pronaći parfem koji miriše ceo dan. Koji su to parfemi koji najduže traju?

Pisali smo o najelegantnijim, najoriginalnijim, najženstvenijim, najzavodljivijim – i mnogim drugim parfemima. Danas se bavimo parfemima koji najduže traju, to jest mirisima koji traju ceo dan, a da nisu previše „jaki“.

Koji su to parfemi koji najduže traju?

Carolina Herrera Good Girl

Ovaj cvetni miris sigurno će ostati na vama ceo dan. Carolina Herrera Good Girl parfem sadrži note: jasmina, badema, tuberoze, tonke, kakaa i kafe.

Phlur Missing Person Eau de Parfum

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sindy Rathour 💋 (@fabbeautyboss)

Reč je o toplom, začinskom parfemu koji ostaje na koži jako dugo. Ključne note parfema su:  mošus, koža i bergamot. Klasični parfem koji ide uz sve i pogodan je za sve prilike.

Le Labo The Noir 29

Mnoge ovaj parfem podseća na „topao zagrljaj“, a pogodan je za sva godišnja doba. Izuzetno postojan parfem sa gornjim notama bergamota, crnog čaja i smokve, ali postoje teži mirisi poput mošusa i kedrovine koji se postepeno otkrivaju. Ključne note mirisa: bergamot, lovorov list, crni čaj, smokva, duvan, kedar, vetiver, mošus.

Chanel Chance Eau Tendre Eau de Parfum

Iako ovaj cvetni miris ima note jasmina i ruže, nije previše sladak. Jedan od najženstvenijih parfema. Ključne note su grejpfrut i ruža. Ovo je dugotrajan parfem, ali lagan i ne previše sladak.

Yves Saint Laurent Black Opium

Reč je o jednom od najpopularnijih i najpoznatijih parfema koji će učiniti da se osećate otmeno i seksi. Ključne note su kafa, belo cveće i vanila. Ovo je topao miris koji je dovoljno  jak da traje satima, ali nije prepotentan.

Kayali Lovefest Burning Cherry 48

Ovaj miris je topao i začinjen, što ga čini odličnim za nošenje u jesen i zimu.  I traje satima… Veoma je sladak i savršen je izbor ako volite tople, senzualne mirise. Ključne note mirisa: crna trešnja, ruža damascena, palo santo.

Mugler Alien

 

View this post on Instagram

 

A post shared by MUGLER (@muglerofficial)

Ovaj luksuzni parfem odiše amber drvenim cvetnim mirisom. Sofisticiran je i jak, ali ne previše intenzivan i jako dugo se oseti na koži. Ključne note mirisa: jasmin, drvo kašmira, beli amber.

Maison Margiela Paris REPLICA On A Date

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeta Petkovski (@makeupsessions)

Topao, cvetni miris koji dugo traje. Ključne note parfema su: crna ribizla, latice ruže i pačuli.

YakobchukOlena/gettyimages.co.uk