Skupi parfemi koji vrede svakog dinara

by | mart 3, 2024
Skupi parfemi koji vrede svakog dinara; atraktivna plavuša držu u ruci flašicu skupog parfema

Kažu da su najbolje stvari u životu besplatne. Ali to ne važi i za ove parfeme. Postoje skupi parfemi koji vrede svakog dinara…

Parfem je jedan od onih univerzalnih luksuza po tome što je sama ideja o njemu glamurozna, bez obzira na cenu. Čak i ritual stavljanja vašeg omiljenog mirisa pre nego što izađete iz kuće može da doprinese tome da se osećate luksuzno. Sledeći parfemi nisu jeftini, ali su spektakularni. I vrede svakog dinara.

Koji su to skupi parfemi za koje vredi izdvojiti veću svotu novca

Byredo Animalique

Topla i puterasta, ova kombinacija kože, ljubičice, mimoze i ćilibara podseća na raskošno preveliki, skupi džemper od kašmira. Ovaj parfem miriše skupo i ne spada u kategoriju „tihi luksuz“ jer je vrlo upečatljiv. Miris koji se ne zaboravlja.

Creed Carmina

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 1Duft.de (@1duft.de)

Ovaj buntovni moderni miris ruže iz House Of Creed sadrži note ružičastog bibera, šafrana, crne trešnje, ćilibara, tamjana i smirne. Izuzetno dugotrajan, moćan parfem koji ostavlja trag. Vredi svakog dinara.

Guerlain Tobacco Honey

Ovaj fenomenalni parfem je deo Guerlain-ove kolekcije L’Art & La Matiere. Jedan je od najdugotrajnijih parfema. Sadrži note duvana, meda, ambera, karanfilića i anisa. Nošenje ovog parfema slično nošenju skupocenog priveska oko vrata.

Amouage Guidance

Amouage ručno izrađuje sve svoje mirise, dodajući svaki detalj bočice ručno. Parfem se pravi od najfinijih sirovina poreklom iz Omana, kao što su ambra, tamjan i ruža. Guidance je miris koji uključuje sva tri, plus šafran, jasmin sambac, oud, lešnik i vanilu. Rezultat je cvetni, ćilibarski gurmanski parfem koji miriše na hotel sa pet zvezdica u pustinjskoj oazi sa cvećem koje cveta noću, peskom spaljenim suncem i začinjenim koktelima. Ovo je miris zbog kojeg će vas ljudi zaustavljati na ulici.

Bond No.9 Chelsea Nights

 

View this post on Instagram

 

A post shared by (@leidys_exoticperfumes)

Ovaj začinjeni cvetni gurmanski parfem je oličenje glamura i luksuza. Sadrži opojne note šafrana i ambera, sa kremastim kakaom, nektarskom tuberozom, smirnom, oudom, vanilom i antilopom koji čine buket blagog slatkog začina. Podseća na dane tradicionalne francuske parfimerije, ali sa modernim gurmanskim pečatom, čineći ga još razigranijim, ali ne manje sofisticiranijim. Ovo je miris koji će vas juriti okolo cele noći, ostavljajući trag na vašoj odeći (i odeći bilo koga sa kim ste možda došli u bliski kontakt dok ste ga nosili).

Body Stock/shutterstock.com