Spavaća soba: 3 načina da jednostavno osvežite prostor (bez kupovine novog nameštaja!)

by | 28 januara, 2023
spavaća soba

Pre nego što se odlučite na renoviranje, spavaća soba može da dobije potpuno novi izgled ako joj dodate ove detalje koji će je transformisati.

Spavaća soba: 3 načina da jednostavno osvežite prostor

Visoki dušek

Krevet je u fokusu bilo koje spavaće sobe, ali postoji i element koji je važniji – dušek, tačnije njegova visina. Dušeci sa visinom od 30 cm ravnomerno raspodeljuju težinu preko cele površine kreveta. Tokom spavanja, takvi dušeci dobijaju anatomski oblik tela i omogućavaju leđima da se opuste i bolje odmore. Visoki dušeci će trajati mnogo duže od standardnih. Vaša spavaća soba će se pretvoriti u pravi luksuzni hotel sa pet zvezdica koji nećete želeti da napustite.

Pametna posteljina

Mnoge domaćice znaju koliko može oduzeti vremena menjanje posteljine ili odabrati komplet posteljine za odgovarajuću veličinu jastuka i jorgana. Međutim, sada možete da kupite komplete pametne posteljine. Na primer, navlake za jorgan sa ušivenim rajsferšlusima sa tri strane će vam omogućiti da zaboravite na zamoran proces zamene posteljine. Ili pametne jastučnice koje mogu da se koriste za jastuke različitih dimenzija.

Da biste poboljšali svoje zdravlje i kvalitet sna, obratite pažnju na termo ćebe. Ima posebnu zonu akumulacije toplote sa dodatnim slojem prirodnih vunenih vlakana. Takvo ćebe je dobra alternativa proverenom narodnom načinu spavanja u vunenim čarapama protiv prehlade.

Spavaća soba sa umetničkim detaljima

Da li ste znali da umetnost može da pomogne u održavanju psihološke ravnoteže? U prvoj polovini XX veka, britanski umetnik Hill Adrian postao je pionir umetničke terapije. Njegova tehnika se aktivno koristi u raznim oblastima ljudskog života. Spavaća soba treba da bude skladna i da pruži odmor i oporavak. Poboljšanje ovog efekta postiže se uz umetničke predmete.

Važno je napomenuti da se trendovi u dizajnu enterijera veoma često menjaju, ali klasičan stil je ostao u modi čak dva veka. Stručnjaci kompanije Mona Liza savetuju da postavite umetnički predmet iznad glave kreveta, popunite praznine prostorije ukrasnim predmetima (vaze, cveće, kolekcija figurica) i soba će postati mnogo prijatnija. Poznavaocima klasike se preporučuje i korišćenje posteljine, koja će biti pravi odraz umetnost. Možete odabrati navlaku za jorgan sa vezom ili ukrašen šljokicama i kristalima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kip&Co (@kipandco)

Miljana MomirovićJLco - Julia Amaral/GettyImagesPlus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.