Krećite se! Fizičkom aktivnošću do zdravlja i dobrog raspoloženja

by | 10 maja, 2017

Da li ste znali da se 10. maj obeležava kao Međunarodni dan fizičke aktivnosti? Ukoliko veći deo dana sedite za kompjuterom, slobodno vreme provodite u lazy bagu gledajući omiljenu seriju, koristite lift do drugog sprata i nedovoljno ste fizički aktivni, vreme je da se aktivirate i promenite vaše navike.

Foto: PR

Redovna fizička aktivnost ima izuzetan značaj u očuvanju i unapređenju fizičkog i mentalnog zdravlja u svakom životnom dobu. Ona smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti, dijabetesa, doprinosi normalnoj funkcionalnosti mišića, boljoj koncentraciji i dobrom raspoloženju jer smanjuje stres i nervozu.

Prilikom svake fizičke aktivnosti, dolazi do pojačanog  znojenja, aktiviraju se mišići, gubi se tečnost i elektroliti zato je veoma važno da vodimo računa da pre, u toku i posle fizičke aktivnosti nadoknadimo  gubitak minerala a najbolji način je balansiranim unosom prirodnih namirnica i vode bogate prirodnim magnezijumom.

Unosom 1l Mg Mivela vode obezbedićete vašem organizmu dnevnu dozu magnezijuma koji je neophodan za pravilan rad mišića i stabilan rad srca, ali ne zaboravite da ovaj mineral smanjuje i umor i iscrpljenost i doprinosi boljoj koncentraciji. Ne samo da ćete se bolje osećati nakon fizičke aktivnosti već ćete biti i bolje raspoloženi i efikasniji za posao kojim se bavite.

Brzo hodanje, šetnja, vožnja bicikla i rolera, ples, penjanje uz stepenice, plivanje, sve je ovo fizička aktivnost. Aktivirajte se, provodite vreme u prirodi i ne zaboravite bočicu Mg Mivela vode jer to je pravi put do zdravlja.

Tagovi: