Recepti za koktele koje ćete obožavati na Marie Claire Srbija

by | april 23, 2024
recepti za koktele

Ukoliko planirate zabavu, ovi recepti za koktele mogu da vam pomognu da napravite pravi ugođaj za sve prisutne i da uživate u pravoj rapsodiji ukusa.

Ukusni kokteli moraju biti deo svake zanimljive zakuske ili prosto večeri koje ćete sa uživanjem provesti sa prijateljima. Naravno, ako ste ljubitelji ovog pića to može biti i odličan izbor za večeru u dvoje. Osim što su veoma ukusni, ovi kokteli se i veoma lako prave.

Marie Claire Srbija pored recepata za koktele nudi i pregršt zanimljivih recepata za ukusne obroke, savete za zdravu ishranu, kao i jednostavne recepte bez glutena. Na portalu možete pronaći i upustva za slatke poslastice i omiljene dezerte.

Članak se nastavlja posle reklama

Savršeni recepti za koktele na portalu Marie Claire

Viski koktel je nastao kao evolucija različitih recepata koji su koristili viski kao osnovni sastojak, a datira iz 19. veka u Severnoj Americi i Velikoj Britaniji. Prvi viski kokteli bili su jednostavni, kombinujući viski sa šećerom, vodom i gorčinom, ali su se tokom vremena razvili u raznovrsne i kompleksne koktele, kao odgovor na promenljive ukuse i trendove pijenja.

Recept za najbolji viski koktel: Obožavaćete ovaj prefinjeni ukus

Kako se pravi espresso martini: 5 načina za pravljenje ukusnog pića

Ovo je jedan od najpopularnijih koktela, a lako ga možete napraviti kod kuće. Ovaj koktel oduševljava kremastom teksturom i dekadentnim ukusom kafe. Ovih nekoliko recepata vam mogu pomoći da napravite savršeni espresso martini.

Članak se nastavlja posle reklama

Recept za francuski martini: Bezvremenski klasik koji osvaja ukusom

Francuski martini je bezvremenski klasik koji nikada ne izlazi iz mode. Sa svojom baršunastom mešavinom votke, Chambord-a i kapljicom soka od ananasa, ovaj martini je savršena fuzija slatkog i kiselog. Čaša francuskog martini koktela, ukrašena bobicama na štapiću, dodatno uveličava njegovu privlačnost.

bhofack2/GettyImagesPlus, bLAZER76/GettyImagesPlus, Giuseppe Lombardo/GettyImagesPlus