Najukusnije ćufte iz rerne: Nema suvišnih masnoća

by | septembar 7, 2023
Najukusnije ćufte iz rerne: Nema suvišnih masnoća; ćufte sa zelenom salatom i sosom od paradajza

Da li ima neko ko ne voli ćufte? Mi ih obožavamo. U svim varijantama. A najviše nam se dopadaju najukusnije ćufte iz rerne.

Najukusnije ćufte iz rerne

Najviše nam se sviđa to što ne moramo da stojimo iznad šporeta da bismo pripremili najukusnije ćufte. Čak su nam ove iz rerne za nijansu ukusnije od prženih na ringli. I još jedna prednost kad pripremate ćufte u rerni je ta što ne sadrže suvišne masnoće. Dakle, zdravije su od prženih ćufta.

Ćufte iz rerne možete služiti uz salatu ili sos po izboru. Klasični sos od paradajza ne može da omane. I veoma su sočne – iako nisu pržene. Sigurni smo kad jednom probate ćufte iz rerne – više ih nećete pržiti. Pritom ćete sebi olakšati posao, jer nećete kasnije morati da čistite šporet.

Na sledećem snimku možete videti jedan od načina za pripremanje ćufta uz rerne:

@jusslin_ Baked Meatballs 🍝🥖🤌🏽 ✨ Meatball Ingredients: – 2 lbs Ground Meat of choice – 2 tbsp Extra Virgin Olive Oil – 1 tbsp Melted Butter – 1 Egg (2 if egg is smaller) – Italian Parsley, chopped – Basil, chopped – Onion, finely chopped – 4 tsp Minced Garlic or 4 Cloves Minced – 1 tsp Granulated Garlic – 1 tsp Crushed Red Pepper – 1 tsp Italian Seasoning – 1/2 tsp Dried Oregano – 1/2 tsp Black Pepper – Salt to taste – 1 cup Italian Breadcrumbs or Panko – 1 cup Cheese of choice shredded (I used 4 cheese blend: asiago, fontina, parmesan, provolone) – 2 tsp Pecorino Romano ** Optional – 1/4 cup milk for more moist meatballs ** ✨ 2 jars marinara of choice. I mixed two sauces by Signature Reserve: Porcini & Black Truffle + Tomato & Garlic. 1. Preheat oven to 400 degrees 2. Combine all listed ingredients. Then form meatballs, size will be a little bigger than goofball size. Place meatballs into greased muffin pan. Drizzle olive oil on top meatballs. 3. Place in oven, cook for 15-20 minutes. 4. Add marinara to large pan, simmer. Add cooked meatballs to the sauce, mix. Let meatballs simmer in sauce for 10 minutes to take on flavor. 5. Top meatballs with basil & pecorino romano. Serve with garlic bread. Enjoy 😊🫶🏽 #meatballs #italianfood #homecooking #easyrecipes #highprotein #highproteinrecipes #highproteinmeals #appetizer #foodblogger #meatballsub ♬ Boy’s a Liar Pt. 2 – PinkPantheress & Ice Spice

Kako ih mi pripremamo

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 veća glavica crnog luka, sitno iseckanog
  • 1/4 šolje prezle
  • 2 čena belog luka (sitno iseckanog ili ispasiranog)
  • 1 jaje
  • 1/4 šolje parmezana sitno narendanog
  • 3 kašike paradajz pirea
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • 1 kašika sitno iseckanog svežeg peršuna ili 1/2 kašike osušenog

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200ºC.
  2. Obložite tepsiju papirom za pečenje.
  3. Pomešajte luk, prezle, beli luk, jaje, sir, kečap, so, biber i peršun u velikoj posudi.
  4. Dodajte meso i lagano mešajte dok se svi sastojci ne sjedine.
  5. Oblikujte ćufte i ređajte ih u tepsiju.
  6. Pecite u zagrejanoj rerni dvadesetak minuta, ili dok ćufte ne porumene.

Napomena: Za ćufte možete pripremiti brzi sos od belog luka koji je preukusan. A odlično ide i uz pomfrit. Pomešajte čašu pavlake i pola čaše majoneza. U to dodajte dva čena ispasiranog belog luka. Promešajte i ostavite u frižideru da odstoji pola sata pre služenja. Po želji, u sos možete dodati malo seckanog kiselog ili svežeg krastavca.

Prijatno!

Kako se priprema najukusniji gulaš? Imamo najbolji recept

ALLEKO/gettyimages.co.uk