Trendovi uređenja doma za 2023: Predviđanja sa Pinteresta!

by | mart 16, 2023
Trendovi uređenja doma za 2023

Trendovi uređenja doma za 2023. sa Pinteresta su ovde! Pogledajte predviđanja koja su nas najviše oduševila.

Godišnji izveštaji i predviđanja sa Pinteresta, na našu sreću, imaju tendenciju da se zaista ostvaruju, iz godine u godinu. U poslednje 3 godine čak 80% predviđanja se ostvarilo što je, morate priznati, odličan rekord.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Pinterest (@pinterest)

Članak se nastavlja posle reklama

Na osnovu podataka globalne pretrage na Pinterestu u poslednje dve godine, Pinterestova predviđanja za najveće trendove u 2023. pogled u budućnost kada je uređenja doma u pitanju. Pa hajdemo zajedno na ovo putovanje!

Trendovi uređenja doma za 2023.

Nadograđeni tuševi

Bez obzira da li je u pitanju otmeniji tuš ili samo lepše iskustvo tuširanja, luksuzniji prostori za tuširanje su sve popularniji. Pokrenute su pretrage za tuševima bez vrata, neverovatnim tuš kabinama, „bombama“ za tuširanje i kupatilima nalik banjama.

Kupatila su imala veliki trenutak pre nekoliko godina, ali sada je red na skromni tuš – očekujte da ćete čuti o više vaših prijatelja koji ponovo otkrivaju blaženstvo dobrog tuša ili preuređuju svoje tuš kabine  2023. godine.

Članak se nastavlja posle reklama

Vintage i moderno

U trendu koji Pinterest izveštaj naziva „hipstorskim“ (engl. hipstoric), sve više ljudi meša starinski ili antikni nameštaj sa modernim stilovima. Uvek će postojati vreme i mesto za dobru vintage estetiku, ali ćemo ove godine videti više onih starinskih blaga sa buvljaka  uparenih sa modernim ili čak maksimalističkim izgledom.

Članak se nastavlja posle reklama

Posebno obratite pažnju na kreativnu upotrebu obnovljenih prozorskih okvira. Naime, pretraga za „starinski prozori prepravljeni“ na Pinterestu porasla je za 50%.

Članak se nastavlja posle reklama

Trendovi uređenja doma za 2023- još pečuraka

Ta kupolasta pečurka siuleta ne ide nikuda. Da li je u pitanju posebnost oblika same pečurke ili nova hit serija „The Last of Us„, zaista ne znamo… Mejnstrim brendovi i starinske prodavnice podjednako slave dekor u obliku pečuraka i fanki, fantastičnu umetnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj trend ima psihodelični zavoj, a korisnici Pinteresta traže inspiraciju za ideje kao što su „umetnost fantazijskih pečuraka“ ili „čudne tapete“. Bilo da se pridružite trendu sa modernizovanom lampo u obliku pečurke ili printom pečuraka na tapaciranoj stolici, sigurno ćete biti u dobrom društvu.

https://bravacasa.rs/spavaca-soba/boje-spavace-sobe-6-trendova-za-2023-godinu/

Članak se nastavlja posle reklama

Vazdušasti materijali

Ovaj trend je bio među  Pinterest predviđanjima za modne trendove, ali kao što smo videli previše puta da bi se izbrojali, kućni dekor često prati iste preovlađujuće trendove kao i moda.

Članak se nastavlja posle reklama

Pinterestovi podaci govore da će til, volani, čipka i prozirni materijali biti veliki i u uređenju doma 2023. godine. Isprobajte izgled svog doma sa eteričnim zavesama, svetlucavim navlakama i delikatnim detaljima.

Y2K trendovi uređenja doma u 2023.

Predviđamo još jednu zaokret u modi koji će biti prisutan i u uređenju doma. Naime, pretrage na Pinterestu za izgledom koji su proslavili omiljeni rom-comovi iz 2000-ih se penju na lestivici, a očekujemo da će roze, kamenčići i drugi izgledi inspirisani ranim 2000-im početi da se pojavljuju i u domovima.

Članak se nastavlja posle reklama

Idite mnogo dalje od Barbiecorea — već smo videli mnogo trendova inspirisanih Y2K u 2022. godini, ali ima još toga što se može vratiti u domove, uključujući toskanske kuhinje, upečatljive svetlucave ukrase i šarene akrilne akcente.

lepotaizdravlje.rskeladawy/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Brankospejs/iStock/Getty Images Plus via Getty Images