Za dobru liniju nije potrebno gladovanje

by | 25 septembra, 2017

Za dobru liniju nije potrebno gladovanje

Ma kako se zvala, svaka dijeta , podrazumeva manje unošenje hrane. Svaka od tih dijeta koje podrazumevaju ekstremno unošenje ili pak ne unošenje pojedinih namirnica nije dobra po zdravlje. Naš organizam dijetu registruje kao alaram odnosno stanje u kojem se nalazi u opasnosti.

Istovremeno, gladovanje nije ni način da trajno izgubimo kilograme, jer prečice u mršavljenju nema. Na raznorazne natpise na koje nailazimo “Za 10 dana i do 5 kilograma manje“, zaboravite. Možda ćete i izgubiti koji kilogram sa takvim dijetama, ali znajte da ćete ih vratiti prvom prilikom, čim počnete uobičajeno da se hranite.

Umesto gladovanja razmislite o: raznovrsnoj i umerenoj ishrani, bogatoj svim grupama namirnica. Za sve letnje aktivnosti: na vodi, u parku, prirodi nam je potrebna dodatna energija, zato je važno da ne gladujemo. Takođe naučite da između obroka jedete: šargarepe, salate, sezonsko voće. Na taj način ćete umesto činije grickalica pojesti činuju zdravih namirnica.

Kada jedete zaboravite na : gledanje televizije, proveravanje telefona, čitanje. Sve to nam odvraća pažnju, a za jelo nam je itekako potrebna koncentracija. Ukoliko niste skonecntrisani, nećete ni obratiti pažnju koliko ste zalogaja pojeli. Upravo u ovakvim situacijama, mnogi su ostali zatečeni, nad svojim praznim tanjirima.

Recept za dobru liniju je jednostavan: izbalansirana ishrana plus fizička aktivnost

Kada na laganu, izbalansiranu ishranu koju smo doneli sa pijace dodamo i dnevnu fizičku aktivnost , rezultati su neminovni. Fizička aktivnost poput: plivanja, trčanja, šetnje podstiče metabolizam i sagorevanje kalorija.Važno je samo da fizičku aktivnost ne zapostavljate, čak i ako ona podrazumeva samo odlazak po dete u vrtić, kupovinu namirnica na pijaci.

Ne zaboravite ni na na hidriranost, te redovno konzumirajte tečnost, a povremeno se počastite i omiljenim pićem i slatkišem jer samo to void well-being-u i vašem zadovoljstvu.

Detaljnije na www.pronadjimeru.comNajnovije na portalu Marie Claire

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.