Brzi kolač s jagodama koji svi vole, a mi imamo najbolji recept

by | maj 19, 2024
Brzi kolač s jagodama

Sezona jagoda je u jeku pa je maksimalno koristimo za pripremu neodoljivih poslastica. Danas pravimo brzi kolač s jagodama i imamo najbolji recept.

Jagode su nezamenljive. Obožovamo ih u svim oblicima, mada su nam omiljeni sladoled i čizkejk od jagoda. Već smo sa vama delili recepte za ove poslastice, a danas delimo najbolji recept za brzi kolač sa ovim bobičastim voćem. Na internetu možete naći bezbroj recepata za pripremu kolača od jagoda, među kojima je i sledeći video recept sa TikTok-a:

@natashaskitchen How to Make Easy Strawberry Cake. (So moist & loaded with strawberry flavor!)🍓😍 RECIPE: https://natashaskitchen.com/easy-strawberry-cake/. #tiktok #tiktokfood #natashaskitchen #shorts #strawberry #strawberrycake #dessert #easycake #summerdessert ♬ original sound – natashaskitchen

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolji recept za brzi kolač s jagodama

Sastojci:

  • 500 g jagoda, opranih i očišćenih
  • 1 šolja šećera
  • 1/2 šolje ulja
  • 2 jaja
  • 1 kašika narendane limunove kore
  • 1/4 šolje limunovog soka
  • 1 šolja običnog jogurta
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 2 1/4 šolje pšeničnog brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • umećeni šlag
  • šećer u prahu

Priprema:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. Podmažite i obložite kalup za tortu od 23 cm papirom za pečenje. (Svaka vrsta kalupa za torte je dobra)
  3. Narežite malo jagoda na komade (da napunite 1 šolju). Preostale jagode isecite napola.
  4. Razdvojite belanca od žumanaca. Zatim najpre umutite belanca s prstohvatom soli dok ne dobijete čvrst sneg. Zatim dodajte žumanca i šećer i dobro umutite.
  5. Dodajte limunov sok, koru od limuna, jogurt, ulje i ekstrakt vanile. Zatim polako dodajite brašno koje ste prethodno pomešali sa praškom za pecivo.
  6. Sipajte umućenu smesu u kalup za pečenje i preko poređajte polovine jagoda. Pecite u zagrejanoj rerni sve dok ne porumeni.
  7. Ostavite 15 minuta u kalupu pre nego što izvadite kolač na rešetku za hlađenje. Ostavite da se potpuno ohladi pre nego što isečete kolač. Pospite kolač šećerom u prahu i služite sa šlagom ili sladoledom.
manyakotic/gettyimages.co.uk