Pita sa mesom bez kora: Prosto je savršena

by | januar 15, 2024
Pita sa mesom bez kora: Prosto je savršena

Pita sa mesom bez kora je jedno od onih jela koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Lako se priprema a ukus je božanstven.

Obožavamo pite s mesom – i sa korama i bez kora. Ova druga je idealna za sve koji vole da malo eksperimentišu i žele nešto novo i drugačije. Pita s mesom lako se priprema, a kad je jednom probate, stalno ćete je praviti.

Pita sa mesom bez kora

Ako nemate kore pri ruci, a ne želite da ih sami mesite i razvlačite i baš ste se uželeli pite s mesom – onda je ovo savršen recept za vas. Pita s mesom bez kora je prosto neodoljiva. Lako se priprema, a ukus je toliko dobar da ni mrvica od nje ostati neće. Možete je napraviti za ručak ili večeru. Odlična je uz kefir, jogurt ili kiselo mleko.

Ako volite pitu s mesom, na internetu možete naći odlične recepte. Nama se dopao sledeći sa Instagrama:

Kako se pravi pita s mesom bez kora

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa po izboru (može i mešano)
  • 1 glavica crnog luka, srednje veličine
  • 4 jajeta
  • 1 čaša jogurta
  • 100 g brašna
  • 1 kesica praška za pecivo
  • so i biber po ukusu
  • 2 kašike ulja
  • 20 g parmezana

Priprema:

  1. Zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i dinstajte sitno iseckan crni luk dok ne postane staklast.
  2. Dodajte mleveno meso i dinstajte sve dok ne promeni boju. Posolite i pobiberite. Sklonite sa šporeta.
  3. Umutite jaja. Dodajte jogurt, kašiku ulja i pola kašičice soli. Mutite dok se sastojci ne sjedine.
  4. Dodajte brašno i prašak za pecivo. Mutite sve dok se sastojci ne sjedine.
  5. U umućena jaj i brašno dodajte meso i izmešajte varjačom.
  6. Prespite smesu u tepsiju obloženu papirom za pečenje i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni dok ne porumeni. Vrelu pitu pospite parmezanom.
  7. Ostavite da se prohladi pre nego što je isečete.

Priprema!

Ivan Martyshev/gettyimages.co.uk