Toskanska pasta sa piletinom je idealno letnje jelo!
Ako volite italijansku kuhinju, onda će toskanska pasta sa piletinom sigurno biti na vašem meniju.
Prepun hrskave slanine i mekog belog mesa, ovaj izdašni recept zadovoljiće i one najizbirljivije. Umesti paste, možete koristiti i špagete, sve zavisi od ukusa i ličnih preferencija.
Toskanska pasta sa piletinom
Sastojci
240 g paste ili špageta
1 kašika ekstra devičansko maslinovo ulje
3 komada pilećih prsa bez kostiju i kože (oko 700 g)
so, biber po ukusu
6 kriški slanine
2 čena belog luka
2 šolje paradajza isečenog na kockice
2 šolje bebi spanaća
pola šolje milerama
1/3 šolje parmezana
sveže seckan bosiljak za dekoraciju
Pileća salata sa začinskim biljem će biti vaš omiljeni letnji recept!
Toskanska pasta sa piletinom- priprema
- U velikom loncu sa ključalom posoljenom vodom kuvajte testeninu prema uputstvu na pakovanju do al dente. Ocedite, a 1 šolju vode u kojoj se testo kuvalo ostavite sa strane.
- U međuvremenu, u velikom tiganju na srednje jakoj vatri, zagrejte ulje. Začinite piletinu solju i biberom i pržite dok ne postane zlatna i ne bude više ružičasto iznutra, oko 8 minuta po strani. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim tanko isecite.
- U istom tiganju, ispržite slaninu na srednjoj vatri dok ne postane hrskava, oko 8 minuta. Ocedite na tanjiru obloženom papirnim ubrusom, a zatim iseckajte. Ne bacajte masnoću u kojoj se slanina pekla!
- U isti tiganj dodajte beli luk, paradajz i spanać u tiganj i pržite na srednjoj vatri dok oko 2 minuta. Začinite solju i biberom, pa dodajte mileram, parmezan i 1/2 šolje vode od kuvanja testenine. Kuvajte 5 minuta.
- Dodajte skuvanu testeninu i dobro promešajte. Zatim dodajte piletinu i slaninu i mešajte dok se sastojci ne sjedine.
- Pre serviranja ukrasite bosiljkom.
lepotaizdravlje.rsRavsky/iStock/Getty Images Plus via Getty Images