Zapečene pileće rolnice sa sirom i spanaćem: Ne može ukusnije

by | septembar 1, 2023
Zapečene pileće rolnice

Zapečene pileće rolnice sa sirom i spanaćem zadovoljiće i najprobirljivije sladokusce. Uopšte nisu komplikovane za pripremu, a preukusne su.

Zapečene pileće rolnice sa sirom i spanaćem: Nutritivno veoma bogato jelo

Zapčene pileće rolnice sa sirom i spanaćem  ukusno je jelo koje kombinuje proteine iz piletine, kalcijum iz sira i razne hranljive materije iz spanaća. Ovo jelo je bogato proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima. Šta sve sadrže zapečene pileće rolnice:

  1. Proteini: Piletina je izvor visokokvalitetnih proteina koji su važni za izgradnju i obnovu ćelija, mišića, tkiva i enzima.
  2. Vlakna: Spanać je dobar izvor vlakana, što je korisno za probavu, osećaj sitosti i održavanje stabilnog nivoa šećera u krvi.
  3. Vitamini: U spanaću se obično nalaze vitamini kao što su vitamin A, vitamin C, vitamin K i folna kiselina. Vitamin A je važan za zdravlje očiju, dok vitamin C podržava imunološki sistem. Vitamin K je neophodan za zgrušavanje krvi.
  4. Minerali: Sir je izvor kalcijuma, minerala važnog za izgradnju i održavanje čvrstih kostiju i zuba. Takođe, spanać sadrži minerale kao što su gvožđe i magnezijum, koji igraju uloge u raznim metaboličkim procesima organizma.  

Hranljive vrednosti konkretnog jela mogu varirati u zavisnosti od recepata, količine sastojaka i načina pripreme. U sledećem video snimku možete videti jedan od načina za pripremu zapečenih pilećih rolnica:

Kako ih mi pripremamo

Sastojci:

  • 900 g pilećih prsa
  • so i biber po ukusu

Za fil:

  • 100 g krem sira
  • 100 g punomasnog tvrdog sira
  • 200 g spanaća (može i zamrznutog)
  • 1 paradajz
  • 5 g belog luka u prahu

Za sos:

Priprema:

  • Isecite meso po dužini na tanje šnicle i istucite ih tučkom. Posolite i pobiberite
  • Iseckajte spanać i pomešajte ga s narendanim punomasnim sirom i krem sirom. DOdajte u to iseckan paradajz i beli luk. Dobro promešajte.
  • Filujte pileće šnicle i urolajte ih. Poređajte rolnice u vatrostalnu podmazanu posudu. . Premažite ih uljem i pecite u rerni zagrejanoj na 180 °C oko 25 minuta.
  • Pomešajte sastojke za sos i prelijte preko piletine. Vratite u rernu i pecite još desetak minuta.

Prijatno!

Napomena: Ako su rolnice manje i taman napune posudu, tako da ne mogu da se otvore priliko pečenja, ne morate ih vezati kuhinjskim koncem.

Zapečeni punjeni krompir sa sirom: Ko bi mu odoleo…

 

Azurita/gettyimages.co.uk