VAŽNO: Ne budite deo TikTok trenda Plasma Pen kod kuće!

Neke tretmane i vašu kožu je najbolje prepustiti profesionalcima

by | 6 jula, 2022
Molimo vas da ne isprobavate TikTok Plasma Pen Trend kod kuće

Trikovi i hakovi za vašu kožu su svuda na TikTok-u. Neki i pomažu ali su zato neki veoma opasni a neki i mnogo opasniji od drugih. Jedan od takvih je i upotreba plazma olovaka kod kuće i on definitivno spada u kategoriju MOLIM VAS NEMOJTE OVO PROBATI KOD KUĆE.  Ako istražujete SkinTok, verovatno ste već videli #PlasmaPen video snimke ali ako vam taj hashtag ne zvoni na uzbunu , možda ovo hoće: Ovi video snimci obično izgledaju kao najgora noćna mora tripofobičara zbog malih tačaka – ili bolje rečeno tragova opekotina – koje ostavljaju na površini vaše kože.

Plazma olovke su uređaji koji u suštini stvaraju sitne opekotine na koži. Ideja je da traumatizacijom kože možete iskoristiti njenu sposobnost da se ponovo izleči, stvarajući čvršću i čvršću kožu.

Tretman, koji se prodaje kao zatezanje kože, može izgledati bezopasno. Naravno, neinvazivan je i ne zahteva igle, ali to ne znači da je siguran. Postoji veliki broj plazma olovaka koji se kupuju bez recepta i nisu odobreni od nadležnih institucija a postoji rastući trend da se ovi tretmani izvode kod kuće. Nažalost, plazma olovke kod kuće — poput onih koje vidite u „uradi sam“ TikTok video snimcima — mogu izazvati trajna oštećenja.
I zato nastavite da čitate i saznate detalje zašto biste trebali preskočiti trend da se „ulepšavate“ plazma olovkama kod kuće.Šta su plazma olovke kod kuće?

@tukakosmetik @alissa.k20 antworten #plasmapen #foryou1 #cosmetics #fypシ #اكسلبور_فولو ♬ Love Nwantiti(Remix) – PSN 💗❕

Plazma olovke rade tako što koriste „energiju plazme za isporuku impulsa plazme određenim oblastima na licu“. Ova energija plazme, koja se stvara kada se gas pregreje cilja fibroblaste u koži, koji su ključne komponente dermisa (drugi sloj kože).

Cilj? Plazma olovke su dizajnirane da minimiziraju fine linije i bore na koži, ciljaju na tvrdokorna područja dispigmentacije kože i poboljšaju tup ten. Nažalost, tretmani plazma olovkom kod kuće nisu poznati po svojoj efikasnosti ili bezbednosti.

Ne preporučujemo korišćenje plazma olovaka kod kuće. Čak i u najboljim rukama, mogu dovesti do trajnih ožiljaka i trajnih tamnih ili svetlih mrlja na koži.

@naturalkaos 2 wk #Fibroblast recovery: DAYS 1-14 #plasmalift #naturalkaos #skincarecommunity #momsover30 ♬ original sound – NaturalKaos

Zašto su plazma olovke kod kuće štetne?

Per svega taj uređaj je veoma jak i opasan Energija plazme je veoma snažna. Možete pronaći niz jeftinih proizvoda koji koži mogu naneti više štete nego koristi. S obzirom na to da oni koji koriste ove plazma olovke kod kuće nisu profesionalci, potencijal za štetu samo raste.

Ako se uređaj zloupotrebi, to može dovesti do pogoršanja hiperpigmentacije kože, iritacije kože, a ponekad i ožiljaka. Moguće su i teške opekotine. U zavisnosti od tona i tipa vaše kože, možda ćete još verovatnije primetiti ove neželjene efekte. Ako na primer imate tamniji ton kože, plazma olovke mogu izazvati hiperpigmentaciju i čak mogu izazvati trajne ožiljke.

Čak i ako ne iskusite tako ozbiljne neželjene efekte, verovatno ćete biti razočarani korišćenjem ovih uređaja – oni nisu toliko efikasni kao što možete da verujete u TikTok video snimcima pre i posle. Osim toga, kada dermatolozi koriste profesionalne plazma olovke, one se retko koriste same. „Plazma olovke se često preporučuju za upotrebu u kombinaciji sa drugim laserskim uređajima za zatezanje kože.

Šta da radimo umesto toga

Umesto da skačete na plazma olovku (i rizikujete ove neželjene efekte), dobra je ideja da počnete jednostavno: sa rutinom nege kože. Ujutro zaštitite kožu od oštećenja slobodnih radikala serumom vitamina C i kremom za sunčanje. Uveče se držite sastojka koji stimuliše kolagen kao što je retinol. Zvuči dosadno ali deluje!

Ako ste i dalje u iskušenju pomisao na plazma olovke, znajte da „uradi sam“ postupak nije rešenje. Ukoliko tražite zatezanje kože i poboljšanje teksture kože uz minimalno vreme zastoja, važno je zakazati sastanak sa dermatologom sa sertifikatom i diplomom kako biste razgovarali o kombinaciji tretmana. To može uključivati tretman plazma olovkom koja je odobrena kao i frakcionisane i nefrakcionisane lasere, ali dermatolog vam takođe može reći da ova vrsta tretmana nije prava za vašu kožu (nešto što uređaj kod kuće ne može da vas upozori).

Šta god da radite, izbegavanje ovih plazma olovaka kod kuće je pametan plan. Ako želite da uradite sami, mnogo je bolje da napravite sopstvenu masku za lice ili probate glazuru nego da spalite kožu.

NeroArt/shutterstock.com

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.