SEKSI DRŽANJE je opušteno ali i uspravno!

by | 24 septembra, 2009

Reč ima…MARTIN LOJD-ELIOT, psihoterapeut
Lojd-Eliot je psihoterapeut sa Instituta za izučavanje ljudske seksualnosti u Londonu i autor je knjige „Tajne seksualnog govora tela“.

sara dzesika parker

„Govor vašeg tela odaje bezbroj informacija o vama.“
Stanje vašeg uma, vaše želje, stavove… Zanimljivo, ali žene koje ne gestikuliraju mnogo važe za vrlo seksi. Ova „svedenost“ pokreta odražava staloženost i opuštenost. A takve osobe uvek privlače druge ljude.

„Seksi držanje je opušteno ali i uspravno.“
Pogledajte samo način na koji plesači i atletičari „nose“ svoja tela. Njihovo držanje je savršeno – ispravljenih kukova, ramena i visoko podignute glave. Ovaj položaj tela uvek odražava vitalnost i energičnost. Izvođenje vežbi joge ili pilatesa omogućiće da vaše telo prirodno zauzme taj položaj.

„Upišite se na kurs klasičnih plesova da biste hodali lakim, elegantnim hodom.“
Na ovom kursu naučićete pravilno da držite stopala, hodate ravnomernim, ritmičnim koracima i podignete bradu. Savladavanje ove veštine zahteva trening, ali nakon nekoliko časova pokreti i držanje postaju sasvim prirodni.


„Ručni zglob je jedan od najzavodljivijih delova

Na unutrašnjoj strani ručnog zgloba smeštene su žlezde koje emituju feromone, hormone od ključnog značaja za seksualnu privlačnost. Pogled na određeni deo tela kod većine ljudi izaziva seksualno uzbuđenje na nesvesnom nivou. Dakle, otkrivanje unutrašnje strane ručnog zgloba, slučajno ili namerno, važan je deo igre zavođenja (na primer, nosite ručni sat okrenut prema dole, tako da morate, svaki puta kada želite da saznate vreme, da okrećete ruku i pokazujete unutrašnju stranu zgloba).

„Odvojte usne kada se smejete.“
Na taj način pokazaćete belinu svojih zuba (nadamo se da su takvi!) koja uvek odražava lepotu, savršenu ličnu higijenu i zdravlje. Takođe, kada nas neko privuče, zenice nam se šire. To je psihološka reakcija za koju čak ni naučnici nemaju objašnjenje. No, zbog ovog fenomena (bar delimično), svetlost sveća je tako romantična – naše zenice se šire pri slabijem osvetljenju.

„Vrat je erogena zona.“
Ipak, mnogi zanemaruju ovaj deo tela. Inače, vrat predstavlja svojevrsan most između glave (uma) i tela. Koža u ovom delu je vrlo osetljiva na dodir. Milovanje vrata ubrzava puls, a nošenje ogrlice uzbuđuje, naročito muškarca koji želi da radi isto što i ona – da miluje vaš vrat!“

 

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.