Šest razloga zbog kojih vaša zadnjica postaje ravna – sprečite to!

Sa godinama, većina ljudi, i muškaraca i žena, primećuje da njihova zadnjica gubi svoj zaobljen oblik. Pitali smo stručnjake zašto se to dešava i šta da se radi o tome.

by | 23 jula, 2022
Zašto je moja guza ravna?

Nažalost, ne mogu se svi pohvaliti zavodno zaobljenom pozadinom. Džej Lo udato Aflek je svojevremeno je svoju guzu osigurala na velike pare kako bi još više skrenula pažnju na svoje „atribute“. Prateći nju, druge zvezde su počele da se fokusiraju na svoju petu tačku, zbog čega se ispupčena zadnjica pretvorila u trend, kome je lepši pol širom sveta počeo da teži.

Lepom zadnjicom bi vas u početku trebala nagraditi priroda, a to ima veze i odakle potičete. Žene Latinske Amerike su se mogle pohvaliti zavodljivim oblicima o kojima su Evropljani samo sanjali. Ipak, i na našim prostorima ima mnogo onih čijim se oblinama može zavideti na svim meridijanima, a ima i onih koje je priroda obdarila drugim prednostima.

U početku pitanje lepih oblika leži u ravni genetike i osobina figure – to je nekome dato, ali nekome ne toliko. Ipak, i ovi i drugi se vremenom suočavaju sa opuštenim tkivom u zadnjici.

6 razloga koje čine vašu zadnjicu ravnom

1. Starost.

Gravitacija povlači ne samo tkiva lica ili grudi, već i druge delove tela, posebno zadnjicu.
Proces starenja je prirodan – koža gubi elastičnost, proizvodnja kolagenih vlakana se smanjuje, mišićni korzet slabi, kao rezultat toga imamo posla sa ptozom mekih tkiva. Možete se nositi sa situacijom uz pomoć i jedne i druge radikalne mere, na primer, pribegavanja mogućnostima plastične hirurgije ili kozmetologije i redovnog bavljenja sportom. Sport pomaže u izgradnji mišića, zateže kožu. Naravno, dok se ljuljate u teretani, nećete dobiti takve forme kao J. Lo, ali je sasvim moguće zategnuti zadnjicu.

2. Prisustvo viška težine.

Višak potkožnog tkiva pogoršava manifestaciju ptoze, jer doprinosi još većem opuštanju tkiva. Stoga, ulaganje u činjenicu da je vaša zadnjica postala ravna. Ovde može biti samo jedan recept: idite na dijetu i bavite se sportom, ili opet pribegavajte mogućnostima estetske medicine.

3. Hormonska pozadina.

Sve promene, uključujući trudnoću, postpartalni period, kada se javljaju hormonske promene u telu, menopauza, problemi sa endokrinološkim sistemom – sve to nužno utiče ne samo na stanje i veličinu dojke, već i na stomak i kukove. Stoga je cifra u celini podložna takvim promenama.

4. Visoke štikle.

Kada nosite cipele sa visokom potpeticom, gornji deo butina i glutealni deo, za razliku od skočnog i kolenskog zgloba, ne primaju stres, pa se opuštaju. Da se ​​to ne bi dogodilo, potrebno je da naizmenično nošenje potpetica sa ravnim cipelama/sportskom obućom i nadoknadite nedostatak fizičke aktivnosti treningom u teretani.

5. Držanje leđa i stanje kičme.

Ako imate istoriju izražene kifoze torakalnog regiona, koja se često kompenzuje snažnim otklonom u lumbalnoj regiji, onda to ne može a da ne utiče na to kako zadnjica vizuelno izgleda gore.

6. Slabo i retko kretanje.

I, naravno, jedan od glavnih uzroka ravne zadnjice je sedentarni način života i nedostatak fizičke aktivnosti, što dovodi do slabljenja mišićnog korzeta i, naravno, utiče na izgled celog tela, pogoršavajući opušteno tkivo.

Iskreno mi reci, da li je moja guza ravna?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.