7 antitrendova šminke za jesen 2023.

by | 6 septembra, 2023
7 antitrendova šminke za jesen 2023; lepa našminkana žena

Antitrendovi se pojavljuju u šminkanju onoliko često koliko i trendovi. Ne možete pratiti sve, ali neke stvari vredi zapamtiti i uzeti u obzir. Predstvljamo 7 antitrendova šminke za jesen 2023.

7 antitrendova šminke za jesen 2023: Šta više nije u trendu

1. Teška šminka

Bolje je koristiti guste teksture samo za fotografisanje. Kompleksno konturisanje, koje je nekada sakrivalo razne nesavršenosti i menjalo oval i oblik lica, više nije u trendu. Izbegavajte smeđe i mat nijanse. “Teška šminka” oduzima mnogo vremena i sa njom izgledate starije. I takva šminka još više može da istakne bore.

2. “Perfektne” obrve

Zaboravite na veoma komplikovane obrve. Nema potrebe za postizanjem matematičke preciznosti i iscrtavanjem svake dlake koja nedostaje. Neka vam obrve budu lepršave i prirodno široke.

3. Mnogo sjaja

Pažljivo koristite hajlajter i ne koristite previše svetlucavih proizvoda odjednom. Ne treba prvo naneti blistavu bazu za šminku, pa ton sa šimerom i na njih dodati suvi hajlajter. Sa toliko blistavih proizvoda, lice će izgledati kao masna palačinka. A to nikome ne treba. Izgledaće loše i uživo i na fotografijama. Umerena količina hajlajtera osvežiće lice. Idite na kremaste teksture i malu količinu sjaja.

4. Smeđe senke

Smeđe senke nisu baš najpoželjnije i izgledaju prilično dosadno. Pored toga, zbog smeđih senki lice deluje umorno. Ne plašite se da unesete malo boja u svoj makeup.

5. Blede usne

Bez mat ili nude usana. Nedavno je ovo bio glavni modni trend. Ali takva šminka čini usne “beživotnim”. Izbegavajte tamno senčenje, posebno u hladnim smeđim bojama, kao i mat ruževe. Deluje doasdno i čak odbojno. Antitrend koji se ne odnosi na šminku, ali ima veze s tim: nemojte povećavati usne! Sada su prirodne usne u modi. Samo ih naglasite i negujte.

6. Produžene i veštačke trepavice

Uprkos činjenici da su produžene i veštačke trepavice odavno izašle iz mode, one nisu nigde nestale. Ako ne možete da ih se odreknete, pokušajte da smanjite gustinu i obratite pažnju na dužinu. Promenite crnu boju u braon. Veštačke trepavice privlače previše pažnje svojom teatralnošću i lutkarskim efektom. Bolje je nabaviti kvalitetnu maskaru sa efektom povećanja volumena.

7. Mat koža

Mat koža je takođe jedan od jesenjih antitrendova. Sve bi trebalo da bude umereno: i super-sjajna koža izgleda smešno i previše mat. Vrlo teatralno, lutkarski i izveštačeno. Balans je ono što je važno.

Savršene obrve: Kako da odaberete pravi oblik obrva

 

vadiar/gettyimages.co.uk