Antiage makeup: Nijanse senki uz koje ćete izgledati mlađe

by | 23 oktobra, 2022
nijanse senki uz koje ćete izgledati mlađe

Ako antiage efelat postavite kao glavni cilj – zadatak šminkanja nikada nije bio teži. Ipak, najbolji svetski vizažisti znaju trikove, a mi ih prenosimo: evo uz koje nijanse senki ćete izgledati mlađe

lavni zadatak šminke za oči nije da teži. U idealnom slučaju, izaberite mono-senku sa mat ili satenskom teksturom koja osvežava izgled. Nema očiglednog svetlucanja ili sjaja. Bež, bež-ružičasta, nude i ružičasto zlatna boja su savršene kao osnova.

 

Nijanse senki uz koje ćete izgledati mlađe

 

Hladne ili tople nijanse?

Zavisi od vašeg tipa tena. Bolje je izabrati hladne nijanse kako biste delikatno naglasili pregib oka takvom nijansom konture. Zahvaljujući ovom triku, linija oka će se, naizgled,  blago podići. Ali nemojte koristiti ove senke na donjem kapku jer rizikujete da postignete umoran izgled.

Recimo, nanesite svetlo roze ili bež senku na ceo kapak da biste ga osvetleli i da biste ujednačili ten kože. U ugao oka možete staviti malo blagog sjaja, čisto da osvežite izgled.

Što se tiče toplih nijansi, sa njima morate biti izuzetno oprezni. Vrlo lako rezultat može biti umoran ili bolan izgled, možete naglasiti kapilare u očima. Ovaj tip senki može biti izbor samo za žene čija je koža preplanula ili ima topli podton. Tehnika je slična prethodno opisanoj: sve tamne nijanse moraju se naneti na periferiju oka, a svetle nijanse na pokretni deo kapka.

 

Da li nas svetlucava senka čini starijima?

Naravno, sve zavisi od osobe, ali je bolje izbegavati sjaj i metalne senke u složenim kombinacijama. Možete dodati blagi sjaj šminki, ali vrlo pažljivo. Na primer, dodajte svetlucave senke u ugao oka ili nanesite malo svetlucave boje na pokretni deo kapka.

 

Osnovna pravila za izbor prave senke

Kremasta tekstura na starosnom kapku izgleda urednije i traje tokom celog dana. Suve teksture će takođe funkcionisati, ali prvo treba da nanesete bazu  po celom kapku. A kada se osuši, nanesite tanak sloj suve senke.

Takođe je najbolje izbegavati tamne nijanse i crnu. Dobro ofarbane trepavice,  učiniće oko svetlijim, efektnijim i mlađim.

DimitryBelaev/GettyImagesPlus

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.