Kako da izaberete pravi oblik noktiju za vas

by | 23 jula, 2022
oblik noktiju

Znamo, zvuči blesavo kada se glasno izgovori, ali: manikir je stresan. Trebalo bi da bude opuštajuće i zabavno jer – ulepšavate se, ali čim sednete u stolicu, od vas se očekuju neke bitne odluke. Tip manikira? Gel ili trajni lak? Oblik noktiju? Boja? Istina, odgovor na ova pitanja ne rešava stanje u svetu, ali ćete vi svakako postati anksiozni.

Čak i ako ne idete na manikir i niste ljubiteljke upadljivih noktiju, jedno je pitanje prilično bitno: koji je pravi oblik noktiju za vas?

Kvadratni nokti

Ova vrsta stila je savršena za one sa kraćim noktima ili dugim, vitkim prstima. Odličan je ako su vam nokti krti, jer je ovaj oblik manje podložan lomljenju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Ashley Styles (@the_polished_life)

Okrugli nokti

Ovaj klasični okrugli oblik je još jedan odličan izbor za kratke nokte ili za one koji žele da im prsti izgledaju duže. Najprirodnije izgledaju jer prate prirodan oblik prstiju.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Marta Pimentel Santi (@coco_nails_art)

Ovalni nokti

Ne, ovalni i okrugli nokti nisu isto. Kod ovalnih noktiju stranice su ravne, kao kod kvadratnog oblika, a zaobljeni su tek pri vrhu. Ovaj se oblik noktiju najlakše održava kod kuće.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MELOO_NAiLS (@meloo_nails)

Badem nokti

Nokti u obliku badema, sa oštrim vrhom su zaista jako osetljivi i preporučljivo je da ih, ako se opredelite za ovaj tip, ojačate gelom. Nije za vas ako volite izrazito kratke nokte, neophodna je bar srednja dužina.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели (@ladydi_988_nails)

Stileto nokti

Oni su stvoreni za dame koje žele da privuku pažnju, Izuzetno su dugi i oštri i ne naročito praktični. Nisu baš za kancelarijski stil, ali su zato fenomenalni na zabavi.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Mércia ellen (@mel.0liveiraa)

Balerina nokti

Izgledaju poput kavdratnih noktiju, ali su nekoliko puta duži. Malo su praktičniji od stileto noktiju, ali su i dalje namenjeni ženama koje ne provode sate u manuelnom poslu ili za tastaturom. Popularni selebriti nokti.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Dana Moruz Nails Academy (@moruz.dana)

DariaChemenko/gettyimagesplus

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.