Savršeno nanošenje karmina: Trikovi Lise Eldridge, najpoznatije mejkap umetnice

by | 26 jula, 2022
savršeno nanošenje karmina

Savršeno nanošenje karmina ne mora biti noćna mora, pa čak ni u letnjim danima. Evo kako to čine profesionalni šminkeri poznatih dama. 

Lisa Eldridge je jedna od najčuvenijih mejkap umetnica širom sveta, a između ostalih, ona je zadužena za izgled glumice Lilly Collins te Dua Lipe. Lisa se toliko proslavila da je lansirala i svoju kolekciju karmina pod nazivom Fantasy Floral Lip Kits.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lisa Eldridge (@lisaeldridgemakeup)


Ipak, za besprekorno nanošenje karmina nije vam potreban neki preskup alat, već samo malo trikova velikih majstora.

Pre šminkanja usana razmislite o tome kakav stil volite. Da li preferirate mat, sjajan karmin, usne uokvirene olovkom? Tek kada otkrijete šta vam najviše odgovara vreme je i za šminkanje. I kada je tekstura karmina u pitanju, ima mnogo opcija. Možete nanositi prvo olovku pa karmin za mat izgled, ili olovku, karmin pa sjaj za sočnije usne. Ukoliko nanesete sjaj samo na sredinu usana, one izgledaju punije i veće.

Savršeno nanošenje karmina i oblik usana

Proporcionalne usne

Malo je onih koji su toliko srećni da imaju proporcionalnu i donju i gornju usnu. I baš njimja svaki mejkap dobro stoji. Uz to, možete nanositi i bilo koju nijansu. Za efekat smanjenja fokusa na usnama (ukoliko to želite) koristite neutralnije nijanse. U suprotnom, ukoliko želite da usne budu u prvom planu, koristite jače ruževe. Takođe, savet je da koristite mat ruževe, jer sjajevi naglašavaju usne dodatno.

Savršeno nanošenje karmina- Mala, okrugla usta

Sjajni ruževi i sjajevi idealna su opcija za vas. Svetliji tonovi privlače pažnju i čine usne većima. Izbegavajte tamne nijanse jer vizuelno smanjuju usne.

Punija donja usna

U pitanju je veoma čest oblik usana. Ukoliko želite da smanjite fokus na donju usnu koristite korektor kojim ćete prekriti ivice donje usne. Mejkap stručnjaci savetuju da koristite neutralne i mat nijanse, a da sredinu usana osvežite svetlijim tonovima.

Savršeno nanošenje karmina- Punija gornja usna

U ovom slučaju cilj je da se stvori simetrija i balans s donjom usnom. To ćete postići ukoliko usne oivičite olovkom pre nanošenja karmina. Koristite svetlije nijanse, poput nude pink na donjoj usni  kako biste stvorili efekat volumena. Izbegavajte sjajeve i sjajne karmine jer će gornja usna tako izgledati još veće.

Tanke usne

Nemate pune usne? Nikakav problem! Uz pomoć četkice nanesite puder u prahu na usne. Zatim, olovkom iscrtajte usne, prelazeći preko ivica, kako biste stvorili iluziju punijih usana. Nakon toga, nanesite svetliji karmin i četkicom izblendajte. Tek onda nanesite nude nijansu. Na kraju koristite i sjaj kako bi vam usne izgledale punije.

Još mejkap trikova

Sam karmin po sebi mora da se uklapa sa ostatkom mejkapa. Zato, kada nanesete karmin, malom četkicom boju nanesite i na obraze. Nežno izblendajte kako bi stvorili sjajnu sinergiju.

Karmin možete pomešati i sa hajlajterom i zatim tu boju naneti na lice. Dobićete osvežen look.

Za mnohromatski mejkap, Lisa koristi karmine umesto senki za oči. Uz pomoć četkice nanese određenu boju na kapke, pa zatim prstima ublenda u kožu. Zatim nanese malo sjaja za dodatni vau efekat.

Lepota i zdravljeWand_Prapan/iStock/Getty Images Plus via Getty Images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.