Staklene usne su novi makeup trend, a evo kako postići ovaj efekat!

by | 29 septembra, 2022
staklene usne

Staklene usne deo su trenda „staklena lepota“- jednog od najzabavnijih korejskih trendova lepote koji su se pojavili u poslednje vreme.

Popularni K-beauty trend odnosi se na kožu koja izgleda neverovatno glatko, sjajno i reflektujuće (kao staklo), a trend je inspirisao sličan izgled usana. Stakleni efekat usnana predstavlja usne koje imajusjaj visokog intenziteta i teksturu gotovo žele. Ono što je najbolje od svega jeste što je kreiranje sočnog izgleda usana superjednostavno i zahteva samo dva proizvoda (da, samo dva!). U nastavku, pogledajte vodič šminkerke Katie Jane Hughes kako da postignete ovaj look.

Staklene usne- makeup vodič

Da bi nam pokazala kako da kreiramo staklene usne, Katie počinje nanošenjem karmina živopisne ružičaste boje.

Ovo stavljam samo stavljam na sredinu usnana, obraćajući pažnju na širinu usta.

Iako ne morate da koristite potpuno istu nijansu, korišćenje karmina u istom dijapazonu boja kao i naša prirodna usta će vam pomoći da zaista stvorite taj staklasti, reflektujući izgled.

Drugi korak: Očistite ivice četkom

Staklene usne treba da izgledaju prirodno i zamućeno, tako da kada nanesete svoju boju, izblendajte je tako da proizvod manje liči na ruž, a više na vaše prirodne usne.

Četkicom omekšavam ivice usana da izgleda zaprljano. Postepeno gradite proizvod i brišete ivice četkom ili vrhom prsta. Imajte da je mnogo lakše staviti više boje nego je ukloniti ako stvari krenu pogrešnim tokom.

Kako nanositi sjaj za usne: Trikovi i saveti

Treći korak: Pojačajte sjaj pomoću gornjeg premaza za usne

Zapamtite, ključ za ovaj izgled je granični suvišni sjaj, tako da ćete svakako želeti da koristite kvalitetan sjaj za usne. Katie istiskuje sjaj  direktno na čistu četkicu.

Upotrebiću sjaj i naneti ga preko karmina za više sjaja. Ovo je zapravo samo dovođenje na uređivački nivo.

Možete koristiti prozirni sjaj kao što Hjuz koristi, ili sjaj koji je u sličnoj nijansi kao i vaš ruž od prvog koraka.

Prednost upotrebe mekane četke za nanošenje sjaja u tome što vam omogućava da sjaj nanesete na usne,  bez previše trljanja.

Za kraj, šminkerka karmin u boji fuksije preko usana, tapkajući ga da bi dodala više koncentrisanog pigmenta. Ona kaže da bi rezultirajući izgled trebalo da vas podseća na sladoled. Ako volite da su vaše staklene usne dodatno sjajne, možete dodati još sjaja na kraju. Sve se svodi na vaše lične preferencije. Et voila!

Lepota i zdravljenemchinowa/iStock/Getty Images Plus via Getty images

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.