Beauty zamke u koje upadaju čak i poznate dame: Evo kako da ih izbegnete!

by | septembar 7, 2022
beauty zamke

U koje beauty zamke padaju čak i na najbogatije žene na planeti?

Svako od nas je bar jednom u životu bio neprijatno iznenađen nekim neukusnim izdanjem naše omiljene zvezde. Nije iznenađujuće, jer, kako nam se čini, milioni  automatski ukazuju na to da poznati imaju na raspolaganju najbolje procedure, stiliste i čitave kozmetičke industrije iza sebe.

U većini slučajeva to je tačno, ali zvezde su i ljudi koji nisu imuni na greške u lepoti i neuspešne eksperimente sa izgledom. A koje su to najčešće greške među najbogatijim ženama našeg vremena?

Članak se nastavlja posle reklama

Beauty zamke poznatih

Preterivanje u zahvatima i operacijama

Možda najčešća greška pripadnica lepšeg pola, koje su u prilici da često pribegavaju raznim vrstama procedura protiv starenja bez finansijskih ograničenja, jeste pretvaranje brige o sebi u pravi hobi.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PROBLEMATIC FAME (@problematicfame)


Tako, na primer, takav hobi za Nicole Kidman učinio ju je malo drugačijom. U seriji „Undoing“ glumici je čak bilo teško da pokaže emocije na licu, iako je bilo jasno da se veoma trudi. Naravno, u tandemu sa Hughom Grantom, igrala je sjajno, ali fanovi su je i dalje kritikovali zbog prevelike strasti prema plastičnoj hirurgiji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nicole Kidman (@nicolekidman)

Članak se nastavlja posle reklama

Beauty zamke- Zanemarivanje pravilne nege

Ako holivudske zvezde pokušavaju da ispune standarde lepote i mladosti što je više moguće, onda mnoge evropske poznate ličnosti, naprotiv, izražavaju želju da prirodno ostare. Ponekad se to izražava u nedovoljnoj nezi, koja je dizajnirana ne samo da spreči promene u vezi sa godinama, već i da pomogne gracioznom starenju.


I uprkos činjenici da veličanstvena Monica Bellucci želi da ponosno pokaže svoje bore, koje „samo dopunjuju njen imidž“, sa profesionalne tačke gledišta, postoji želja da joj se ponudi maksimum procedura, zahvaljujući kojima će izgledati ujednačeno. Ali to je definitivno njen izbor.

Članak se nastavlja posle reklama

Često se supruge poznatih milijardera ne trude da se posebno brinu o sebi, iako se čini da ove dame imaju i priliku i vreme za to. Međutim, Diana Taylor, saputnica bivšeg gradonačelnika Njujorka i veoma bogatog čoveka Michaela Bloomberga, izražava apsolutnu ravnodušnost prema svom izgledu, te se radije bavi dobrotvornim radom i biznisom: Diana je investicioni bankar.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @hollywoodiha.ir


Približno na isti način se ponaša i supruga Marka Zuckeberga, osnivača mreže Facebook Pricilla Chen. Mladu ženu malo brinu i hejteri koji osuđuju njen izgled, a slobodno vreme posvećuje dobrotvornom radu.

Članak se nastavlja posle reklama

Beauty zamke- Slepo oponašanje ideala

U želji da postigne idealan izgled, veliki broj devojaka pokušava ne da naglasi svoju individualnost, već da postane poput neke poznate osobe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jennifer Lopez (@jlo)


Standardi izgleda i kultni likovi su uvek postojali. Sa pojavom bioskopa, ova pojava je postala masovna. U 30-im godinama prošlog veka, žene su želele da budu kao Marlen Ditrih, 40-ih godina – kao Loren Beckol i Vivien Lee, 50-ih godina Merilyn Monroe je postala glavni seks simbol, nešto kasnije žene su sanjale da postanu poput Odry Hephbern, Liz Taylor…

Članak se nastavlja posle reklama

Danas devojke teže da budu kao Angelina Jolie, Margot Robbie, sestre Kardashian, da imaju figuru kao J.Lo, oči kao Bella Hadid… Pa dolaze kod kozmetologa i plastičnih hirurga sa određenim zahtevima koji zvuče otprilike isto: „Želim jagodice kao Angelina“ ili „Želim lisičje oči kao Bella Hadid“…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Margot Robbie (@margotrobbieofficial)


Pojava zvezde koja sebi posvećuje veliku pažnju često postaje trend, dok stručnjaci, kada im dođu devojke sa sličnim zahtevima, najčešće polaze od podataka kojima te devojke raspolažu.

Naravno, postoje pacijenti koji zaista po nečemu liče na svoje idole, a u ovom slučaju, blagim prilagođavanjem nekih crta lica, možete učiniti da osoba još više zavoli svog idola. Ali moramo zapamtiti da u ovom slučaju osoba gubi sopstvenu individualnost. Zato u Holivudu ima toliko sličnih poznatih ličnosti.

Članak se nastavlja posle reklama

Makeup greške

Čak ni zvezde sa višemilionskim bogatstvom nisu imune na greške u šminkanju. Najčešće greške su upotreba providnog pudera, koji je vidljiv na svetlu blica fotoaparata, posebno u predelu oko očiju – kao rezultat toga, na licu ostaju izbeljene, svetleće tačke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @suvagirlz


Još jedna popularna mejkap greška je prekomerna upotreba sredstva za samopotamnjivanje, zbog čega lice postaje žuto – nekada su Victoria Beckham i Christina Aguilera volele ovo. Ali Kim Kardashian i Jennifer Lopez su svojevremeno bile velike obožavateljke ekstenzija trepavica i bledih ruževa – sada, naravno, postoje i drugi trendovi u šminkanju, pa malo ko ponavlja ove greške.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PROBLEMATIC FAME (@problematicfame)

Članak se nastavlja posle reklama

Mejkap greške sa puderom: 10 razloga zašto nam lice izgleda plastično i kako to da ispravite!

Lepota i zdravljeNeilson Barnard / Staff via Getty Images Entertainment