Kako da se našminkate ukoliko ste plavuša, brineta, crvenokosa…

by | 13 marta, 2016

Bilo da ste se nedavno ofarbali ili  s ponosom nosite svoju prirodnu boju kose, kombinovanje šminke u odnosu na kolorit kose nije nimalo jednostavan zadatak. Evo kako možete sebi da ga olakšate!

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Sve je u tonovima

Da li je vaša kosa platinasta ili pepeljastoplava, kestenjasta ili boje meda? Imajte na umu da su to osnovne razlike između toplih i hladnih tonova. Ako imate toplu boju kose i koistite hladne tonove šminke, možete izgledati izmučeno. Međutim, ako imate hladnu boju kose, korišćenje toplih tonova doneće svetlost vašem licu, ali hladni tonovi će vam dati prirodniji, manje našminkan izgled.

Pročitajte još i… Na ovim mestima nikako ne smete držati šminku!

Ostala pravila za uklapanje šminke sa bojom kose pročitajte na sledećim stranama…

Foto: Pixabay

Foto: Pixabay

Živeo kontrast!

Proučite boje i, da biste istakli svoju kosu, izaberite tonove šminke suprotne njenoj nijansi. Na primer, crvenokose devojke izgledaju sjajno kada na lice nanesu smaragdne tonove.

Pročitajte još i… Tri popularne blogerke preporučuju 15 beauty proizvoda

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Pravila za brinete

Ako želite da uklopite smeđu kosu i neutralnu šminku, počnite to da radite postepeno. Umesto da stavite braon rumenilo na obraze, probajte braonkasto sa roza podtonom koje će vašoj koži pružiti svež sjaj. Kada je reč o očima, kombinujte različite braon senke koje će im dati dimenziju, naročito ako ste naneli tamniju boju duž pregiba na kapku.

Pročitajte još i… Otpadaju vam trepavice? Evo koji su najčešći uzroci!

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Pravila za plavuše

Na plavušama bronzani tonovi izgledaju sjajno. Suprotno uvreženom mišljenju, bonzer nije namenjen samo za leto – nanesite prigušeni bronzani ton na obraze i tokom hladnijih dana.

Pročitajte još i… Pet grešaka koje pravite kada stavljate puder

Foto: Unsplash

Foto: Unsplash

Pravila za crvenokose

Crvenokosim devojkama izbor šminke ume da bude težak zadatak. Umesto standardne roza i crne boje, uvek se radije odlučite za prigušene tonove. Braonkastoroza rumenilo i braonkastocrveni karmin na usnama izgledaće bolje nego samo roza ili crvena.

Pročitajte još i… Tri mejkap tehnike koje su apsolutni hit na Instagramu

Tagovi: