Najveći trendovi prolećne šminke 2024: Svetlo rumenilo, perfektan ten i hromirane oči

by | mart 19, 2024
Najveći trendovi prolećne šminke 2024: Svetlo rumenilo, perfektan ten i hromirane oči; perfektno našminkana mlada devojka sa zalizanom kosom skupljenom u nisku punđu

Profesionalne šminkerke koji su najveći trendovi prolećne šminke 2024. I mnogo nam se dopada ono što je u trendu ove sezone. 

Proleće je prazna lista, savršeno vreme da pritisnete dugme za osvežavanje cele vaše rutine lepote.  „Prolećna šminka je zabavna jer izlazimo iz hladne, mračne zime. Želimo makeup koji podiže i osvežava, i proizvode lake teksture i lake za upotrebu“, kaže slavna šminkerka Samanta Lau.

Slaže se i slavna šminkerka Melisa Mardik. „Proleće čini da se osećamo energičnije i kreativnije, a šminka to odražava. Vreme je da eksperimentišete sa bojom, teksturom i možda čak i putovanjem kroz vreme nazad u lepotu iz YouTube ere 2016. za neke inspiracije. U nastavku pogledajte sve detalje o najtoplijim trendovima šminke za proleće 2024, direktno od profesionalaca.

Koji su najveći trendovi prolećne šminke za 2024.

1. Lepa kao lutka

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mara Roszak (@mararoszak)

Pat McGrath napravila je potpunu magiju šminke na reviji Maison Margiela tokom Nedelje visoke mode u Parizu, pretvarajući modele u žive lutke. Makeup koji je zapalio internet. I ovo je jedan od najvećih trendova šminkanja koji ćemo viđati svuda ovog proleća. Izgled lutke sa sjajnom kožom i svetlim, skoro izbledelim nijansama na očima. „Mislim da ćemo videti da se ovog proleća pojavljuju nosive verzije tog izgleda sa pastelnim senkama i staklenom kožom“, kaže slavni šminker Kejsi Spikard.

Tobi Hennei, poznata šminkerka, se slaže. „Zamislite providni sjaj koji izgleda skupo“, kaže ona. Ne morate da čistite svoju kožu pomoću kombinacije maski za piling kože kao što su McGrath i njen tim, ali vlažni finiš deluje sveže i živahno kada dođe toplije vreme. Na očima isprobajte hladne nijanse boje na kapcima, poput plave, tamnocrvene, zelene i roze.

2. Hromirane oči

 

View this post on Instagram

 

A post shared by R O K A E L (@rokaelbeauty)

Proleće je savršeno vreme da se poigrate bojom i teksturom. „Ponekad zima daje „ozbiljniji“ ton šminki“, kaže Mardik. „Svetlucanje nas vraća u život.” Jednostavan način da dodate sjaja vašoj šminki za oči je hromirani ajlajner. „Pigmenti koji menjaju boju unose toliko dimenzije i sjaja očima – posebno ako se obično držite prirodnih senki za oči. Tako jednostavno, tako lepo.“

3. Najveći trendovi prolećne šminke 2024: Obrve iz 90-ih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gabbriette B (@gabbriette)

„Elegantne, negovane, tanje obrve se definitivno vraćaju“, kaže Spickard, navodeći trendove inspirisane 90-im kao glavni ključ za povratak. „Postoji nešto tako šik u vezi sa vitkim obrvama čega se ne mogu zasititi.”

4. Laminirane obrve

Ako ne volite tanke obrve, onda su pune i lepršave nešto što će vam verovatno odgovarati.  „Uvek počinjem tako što češljam obrve“, kaže Lau, koja je obožavateljka laminiranog izgleda.  „Oštar rez olovke mi omogućava da oponašam dlačice na obrvama. Na kraju nanesem gel za obrve“, objašnjava Lau.

5. Prelepo rumenilo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)

Postoji nešto u vezi sa prolećnim vremenom zbog čega želite da svoju unutrašnju koketu usmerite u lepo roze, trake i mašne. „Učinite da rumenilo bude veći fokus u vašoj šminki je ultra ženstveno, nalik lutki i oživljava vašu kožu“, objašnjava Murdick.. „Lagano je i mladalačko!“ Murdick preporučuje da počnete sa živopisnim kremastim rumenilom. „Nanesite ga na celo područje obraza“, kaže ona. Velika, paperjasta četka može pomoći da se još više ulepša finiš.

6. Nude karmin

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

Mat bordo ruž za usne jednostavno nije nešto što je pogodno za lepršavo proleće, pa ga zamenite nude nijansama, kaže Sabena Y. Collier, profesionalna šminkerka u Bobbi Brown Cosmetics. „Kada čujem prolećna šminka, pomislim na istaknute oči i rumene obraze“, objašnjava ona. „Najbolji način da uravnotežite ovakvu šminku jeste da nosite nude karmin“.

Da biste postigli ovakav makeup, posegnite za braon olovkom za dve do tri nijanse tamnije od vaše prirodne boje usana. Zatim nanesite ruž za jednu do dve nijanse svetliji od prirodne boje vaših usana i završite nijansiranim sjajem nanetim samo na sredinu usana. Protrljajte usnama da kombinujete boje. „Ova tehnika me nikada ne izneveri!“ oduševljena je Collier.

7. Sveža, vlažna koža

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Park 박니나 (@ninapark)

„Prolećna šminka je mekana, lepa i minimalistička. Monohromatski izgled rumenila, vlažna koža i sjajne usne savršeno odražavaju suštinu prolećne šminke“, kaže Kevin Kodra.  Priprema kože je neophodna za ovaj makeup. „Želite da koža izgleda i oseća se hidratizovano. Obavezno koristite esencije, serume i hidratantne kreme koji zaista oživljavaju vašu kožu“, kaže Murdick. Zamenite podlogu nijansiranom hidratantnom kremom sa čistim pokrivanjem i koristite korektor gde je potrebno.

 8. Razigrani minimalizam

Jednostavno je, ali nikad, nikad dosadno. „Razigrani minimalizam znači da se zaista zabavite i da se izrazite šminkom – bojenje izvan linija je jedinstveno”, kaže šminker Charlie Riddle.  Zamenite crnu i braon šminku nijansama plave ili lavande da biste ulepšali svoje lice. „Probajte šarenu tečnu olovku i umesto da je nanesete na liniju trepavica, napravite plutajuću liniju u pregibu“, savetuje Riddle. „Ovo odlično funkcioniše za sve oblike očiju, posebno ako imate spuštene kapke“.

9. Instagram makeup

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ash K Holm (@ash_kholm)

A sada za nešto sasvim drugačije! Za ljubitelje šminke koji više vole nešto zamršenije od rosne kože i suptilnih senki za oči, Spickard predlaže da se vrate u 2016. za inspo. Estetika šminke iz 2016, sa svojim izrezbarenim obrvama, ultra-pomešanim senkama, konturama i svim ostalim, bila je inspirisana u to vreme poznatim Jutjuberima i naterala nas je da svi idemo na posao ili na časove potpuno našminkani u 8 ujutro.

Verzija iz 2024. je malo prigušenija, ali i dalje upečatljiva. „Nije da moramo da se vratimo na tvrdokorne blokirane obrve, ali podstičem dame da se vrate dramatičnijoj šminki, da se poigraju senkama za oči, bojama i olovkama. Prosto da budu kreativne“, kaže Spickard.

Oskar 2024: Najlepše našminkane žene da dodeli nagrada

ta-nya/gettyimages.co.uk