Kako odabrati nude karmin koji će istaći vašu prirodnu lepotu

by | februar 26, 2024
Kako odabrati najbolji karmin koji će istaći vašu prirodnu lepotu; devojka nanosi nude karmin na usne

Pripremili smo vam vodič kako odabrati nude karmin koji će istaći vašu prirodnu lepotu i kako ga pravilno koristiti.

Trend prirodnosti i lakoće odavno se ne odnosi samo na odeću, već i na šminku. Tečne, a ne suve teksture, sjajni ruževi, prirodni ton, senke u prirodnim nijansama – to su novi stubovi na kojima stoje savremeni trendovi. A glavni asistent u kreiranju takve šminke je ruž za usne sa prirodnom nijansom i providnom teksturom. Alo kako odabrat pravu nijansu nude karmina koji će vam najbolje pristajati?

Kako odabrati nude karmin i zašto svaka žena treba da ga ima

Koji su prednosti nude karmina i zašto ih žene širom sveta obožavaju (već due vreme nude nijajse su među najprodavanijim):

 • Nude ruž koji je usklađen s tenom neće stvoriti upadljive kontraste na licu. Naprotiv, naglasiće prirodnu lepotu.
 • Ovaj karmin podmlađuje. Mnogo je primera kako pogrešno odabrane nijanse naglašavaju bore i narušavaju boju zuba i kože. Karmin prirodne i odgovarajuće nijanse osvežava lice.
 • Ne morate ga nanositi u više slojeva. Nekoliko poteza nude karmina dovoljno je da istaknete boju vaših usana.

Kako odabrati prirodnu nijansu karmina

Prilikom izbora odgovarajućeg nude karmina, najvažnije je znate koji je ton i podton vaše kože. I držite se sledećih pravila: .

 1. Svetla koža, topli podton. Odgovaraće vam tople nijanse sa narandžastim podtonom: koral, breskva, losos. Oni će učiniti vaše usne punijim, a kožu vizuelno preplanulom.
 2. Svetla koža, hladan podton. Odgovaraće vam ruž sa nijansama ljubičaste ili plave. Ove nijanse pomoći će vam da izgledate otmeno.
 3. Srednja koža, topli podton. Dobro će vam pristajati nijanse breskve i korala. Isprobajte koralno ružičaste i svetle koralne nijanse. Pogodne su i tople, duboke boje: nijansa cimeta ili tamne narandže.
 4. Srednja koža, hladan podton. Odgovaraće vam bogate hladne nijanse: bobičasto, bordo i šljiva.
 5. Tamna koža. Slobodno eksperimentišite – skoro sve svetle boje će vam odgovarati. Na primer, svetlo crvena, malina, fuksija ili smela narandžasta.

Kako pravilno naneti nude karmin

Kada samo nanesete ruž, onda usne nemaju jasne granice i izgledaju neoblikovano. osim toga, ruž se brzo troši i izgleda neuredno. Da bi nude karmin izgledao kao nijansa vaših usana i da ne bi brzo nestao sa usana, primenite sledeće trikove:

 • Pre nanošenja šminke, nanesite piling i hidratantni balzam na usne. Ovo će učiniti vaše usne punijim, mekšim, a što je najvažnije, karmin će trajati duže.
 • Nanesite ruž četkicom ili prstima – na taj način usne će izgledati prirodno.
 • Ne zaboravite na olovku – izaberite olovku u boji vašeg karmina (ili ton tamnije) i oivičite konturu usana.
AndreaObzerova/gettyimages.co.uk