Saveti šminkera: Kako pravilno naneti korektor i sakriti nesavršenosti?

by | 30 maja, 2023
Kako pravilno naneti korektor

Korektor je neizostavni deo naše makeup rutine, ali da li ga koristimo kako treba? Ponekad napravimo više štete nego koristi, pa se postavlja pitanje: kako pravilno naneti korektor?

Kako pravilno naneti korektor: Tipovi korektora

Postoji nekoliko tekstura korektora: tečni i kremasti. Tečni korektor je dizajniran za manju korekciju tankih delova lica kao što su nazolabijalni nabor (iznad usana) i područje oko očiju. Sa druge strane, kremasti korektor je gušći i cilj mu je da maskira kapilarnu mrežu, upalne elemente i male defekte kože. Osim toga, korektori mogu imati različite nijanse i svaka je napravljena za rešavanje posebnog problema. Korektor zelene nijanse neutrališe crvenilo, žute nijanse maskiraju tamne pigmente, a ružičasti i lila poboljšavaju ten.

Korektori mogu da sadrže pigmente koji reflektuju svetlost što čini naše nedostatke još nevidljivijima. Mada, ovo važi samo za glatku kožu, dok u suprotnom, ovakvi korektori naglašavaju nedostatke.

Novi hit makeup trend- rumenilo umesto karmina! Da li je vredno pokušaja?

6 lakih koraka za pravilno nanošenje korektora

  1. Prvi korak je priprema kože za nanošenje šminke. Očistite i hidrirajte kožu sa kremom. Ostavite je da upije pet minuta.
  2. Nanesite podlogu za šminku. Ovo je važno da bi vaša šminka duže trajala, ali i da bi korektori mogli ravnomerno da se resporede.
  3. Izjednačite ton lica puderom ili BB ili CC kremama izbegavajući područje oko očiju.
  4. Pogledajte kožu u ogledalu pod dobrim belim svetlom. Ako vidite bubuljice, vaskularne mreže, staračke pege, maskirajte ih korektorom tako što ćete ga naneti tačkasto na problematična područja.
  5. Ukoliko vam se ističe područje oko očiju, nanesite ga ispod donjeg kapka. Stavite par linija na most nosa i centar brade. Potom ih nešno utapkajte beautx blenderom (sunđerom za šminku) kako bi se korektor ravnomerno rasporedio.
  6. Sada možete da nanesete ostali deo vašeg makeupa.

 

Prvi korak da pravilno nanesete korektor jeste da odaberete onaj koji odgovara vašoj koži. Ukoliko niste sigurni koja nijansa je u pitanju, savetujte se sa stručnjakom. Međutim, kada odaberete idealni korektor, već ste uradili pola posla. Onda vam ostaje samo da ispratite ove korake i spremni ste za izlazak.