Trikovi za šminkanje koji brišu godine

by | mart 21, 2023
trikovi sa šminkanje koji skidaju godine

Imate sve što vam je potrebno: proverenu rutinu i efikasnu kremu. Jedino što vam još treba su odlični trikovi za šminkanje koji brišu godine sa lica!

Potraga za večnom mladošću nikada neće nestati. Nekada su se dame kupalo u mleku i medu (setimo se Kleopatre); a danas se koriste: botoks, fileri, zatezanje lica ili samo stvarno sjajna krema sa retinolom. Bez obzira na metodu, krajnji cilj je ostao isti: sprečiti znake starenja da se pojave na našem licu barem još neko vreme.

Ali evo male tajne: vaša rutina nege kože nije jedina stvar koja vam može pomoći da postignete efekat podmlađivanja. Svaka od nas pri ruci ima tajno oružje koje joj može skinuti godine sa lica za manje od pet minuta: šminku. Pa, koji to trikovi za šminkanje brišu godine?

 

Trikovi za šminkanje koji brišu godine

 

1. Zamenite crni krejon braon olovkom!

Jako volimo našu crnu olovku za oči – svet bez njega izgleda tako sumorno. Ali, ipak – razmislite o tome da je zamenite dubokom čokoladno braon. Zašto? Topliji podtonovi braon olovke osvetljavaju vaše oči na najsuptilniji način, dok crna može baciti senke, zatvoriti vaše oko i naglasiti podočnjake. Osim toga, sve sa pepeljastim nijansama izvlači sivilo iz vaše kože i doprinosi isticanju svih neželjenih posledica starenja.

2. Oblikujte svoje obrve

Korejke dobro znaju kako da stave u svoju službu kozmetiku i šminku i zbog toga izgledaju godinama mlađe. Ali proizvodi su samo deo jednačine – njihova tehnika je takođe drugačija. Dok na zapadu slavimo obrve sa izraženim lukom, Korejke se za drugačiji oblik: mekši, ravniji luk. Zašto? Navodno, ovaj oblik oponaša način na koji su naše obrve prirodno oblikovane dok smo mlađe, pa bi u zrelom dobu trebalo da ima antiage efekta.

3. Koristite prajmer

Da budemo iskreni, uvek smo odbacivali prajmer kao nepotreban korak u našim rutinama lepote. Ali, to je greška. Prajmer, kako se čini, postaje korisno oružje protiv starenja. Birajte lagani prajmer na bazi vode, a onda ga pomešajte sa svojim ružem za usne i nanesite na jagodice – dobićete podmlađeni izgled. Sličan efekat ima i mešaje prajmera sa senkom za oči.

4. Hidratantna krema nakon pudera

Da biste kožu pripremili za podlogu, možete prethodno naneti hidratantnu kremu . Takođe, pokušajte da nanesete samo malo hidratantne kreme na već nanetu podlogu. Zašto? To vam može pomoći da postignete efekat strobiranja bez korišćenja hajlajtera i da svojoj umornoj koži date zdrav, vlažan sjaj.

5. Osvetlite oči

Umorne oči? Podočnjaci? Kupite nude ajlajner (da, takvi postoje) i iscrtajte svoju donju vodenu liniju za trenutni efekat širom otvorenih očiju. Preskočite belu – može izgledati previše retro – i umesto toga odlučite se za neutralnu nijansu koja je slična vašem tonu kože. Jednim potezom, vaše oči će izgledati šire, sjajnije i budnije.

Dmitry Blyaev/GettyImagesPlus