Najveći makeup trendovi za leto 2024.

by | maj 13, 2024
Najveći makeup trendovi za leto 2024.

Drage dame, da li vas interesuje koji su najveći makeup trendovi za leto 2024? Ako je odgovor „da“, pogledajte preporuke vrhunskih šminkera.

Kada dođe dragoceno leto, šminkanje je često poslednja stvar koju želimo da radimo. Većinom stavimo samo SPF i maskaru. Ali, mnoge dame se ne odriču šminke ni u najvrelijim danima. Zato se danas bavimo letnjom šminkom i trendovima koji će vladati leta 2024.

Ovo su najveći makeup trendovi za leto 2024.

1. Što sjajnije – to bolje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Danessa Myricks (@danessa_myricks)

Ovaj trend prisutan je već neko vreme, i više se ne može ignorisati: sjajne senke su hit leta. „Videli smo kako se ovaj trend pojavljuje na pistama godinama, ali nikada nije sasvim prešao na mejnstrim jer jednostavno ne traje. Gužva se i pravii nered u stvarnosti“, kaže slavna šminkerka Kasey Spickard. „Međutim, zaista mislim da postoje neki zabavni trikovi i nove formule koje zapravo čine ovaj trend nosivim. A znamo da je vlažan, mokar, sjajan izgled savršen za leto.“

Da bi se kreirala ovakva šminka, Spickard preporučuje Maybelline-ov SuperStay Vinyl Ink: „formulu tečnog karmina visokog sjaja koju devojke na TikTok-u stavlja na kapke“.

Poznata šminkerka i stručnjak za obrve  Robin Evans voli Jillian Dempsey Lid Tint nijansu koja je „prozirna i prirodna i nanosi se kao sjaj za kapke“. Satenska kremasta senka je prožeta kokosom i miriše na plažu, prosto je savršena za leto.

A prema rečima profesionalne šminkerke Jonet Williamson, sjajni trend će se nastaviti na usnama. „Osećam da će ulja za usne i tretmani za usne nastaviti da potiskuju tradicionalni sjaj u pozadinu ili će se čak više koristiti zajedno za hipersjaj“, kaže šminekrka.

2. Bobičaste usne

Leto nije ništa bez tona i tona svežeg voća – posebno bobičastog voća. „Već smo videli jagode i paradajz, ali oni su bili više u crvenoj porodici. Vidim ovaj prelazak na usne i obraze sa ljubičastim nijansama,“ kaže Spickard. „Bobičaste usne će nastaviti da budu u trendu tokom leta. To je prilično jednostavna primena i može se nositi sa bilo kojim izgledom šminke“, kaže šminkerka.

3. Paperjaste obrve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Olivia Hancock (@oliviahancock_)

„Ovo su lepe, prirodne obrve. Više se ne preterujemo sa kozmetikom za obrve u boji, posebno za leto, već se fokusiramo na zdrave, mekane, pernate, višedimenzionalne a ipak minimalan stil i izgled obrva„, kaže Evans.

4. Minimalna šminka

Minimalna šminka ili „šminka bez šminke“ letnji trend je kojem se priklanjaju mnoge. Maskara vam nije potrebna ili je stavite u minimalnim količinama, a slobodno istaknite usne. A obrve fiksirajte prozirnim gelom.

Diamond Dogs/gettyimages.com