Mermaid šminka: Najmoderniji beauty trend 2023.

by | 9 jula, 2023
Mermaid šminka

Nakon izlaska filma Mala sirena, mermaid šminka doživela je popularnost, i to ne samo među poznatima, već i na modnim revijama.

Glavni trend 2023. ne samo što je megapopularan, već je i savršen za letnji period jer ćete postići efekat kao da ste upravo izašle iz mora.

U nastavku pogledajte kako da postignete ovaj izgled.

Mermaid šminka: Najmoderniji beauty trend 2023.

Mermaid stil obožavan je ne samo među zvezdama, već i među šminkerima na Fashion Week modnim revijama. Velike lokne, blistava kosa, biser i “mokar” izgled viđeni su na revijama Bluemarine, Gucci, No. 21 i mnogim drugim. Sa svetlucavim repom sirene i šminkom u istom stilu pojavila se i Grace Elizabeth na Met Gala 2023. godine.

mermaid šminka

Šminka u stilu sirene je nešto između “Euphoria” stila i glamura. Mermaid šminka je blistava, senka na očima je svetlucava u bojama mora, a usne sjajne u roze boji. Nije neophodno da kombinujete sve odjednom ali efekat sjaja je obavezan. Koristite blistave završnice svuda – na kapcija, ključnim kostima, jagodicama i usnama.

Kako se postiže mermaid šminka?

Da biste se osećali kao prava sirena ali na kopnu, potrebno je da postignete efekat blistave kože. Definitivno dajte prednost kremastim proizvodima za šminkanje, u odnosu na praškaste. Omiljena tehnika šminkera: uzmite tečni hajlajter (za brinete, proizvodi u zlatnim nijansama su pogodni, za plavuše – roze nijanse) i pomešajte ga sa vašim puderom. Nanesite ga na lice i voila – već ste postigle izgled sirene.

Ako želite da odete korak dalje, veštačke trepavice zalepite u spoljašnji ugao oka. Ovo će pomoći da stvorite efekat vlažnih trepavica. Zatim nanesite hajlajter na ugao oka i povucite ga ka sredini kapka. Na usne možete naneti samo providni ili roze sjaj.

Druga opcija je da kapcima dodate bisere. Da upotpunite takvu šminku pomoći će  “vlažne” trepavice i blistave senke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ⋆ ⋆ (@paytoncohen)

Takođe ne zaboravite na blistavu kožu: tečni hajlajter ili čak šljokice mogu se naneti ne samo na kožu lica, već i na ključne kosti. Preko njega možete dodati i hajlajter u kamenu, tako da će sjaj biti još intenzivniji.

Frizura u mermaid stilu

Naravno, na kraju, takva šminka uvek traži lagano stilizovanje frizure – u kombinaciji sa mermaid šminkom, efekat mokre kose će izgledati savršeno. Začešljajte kosu unazad kako biste stvorili efekat kao da ste upravo izašli iz vode.

 

Miljana MomirovićTheo Wargo / Staff/GettyImagesEntertainment, Pascal Le Segretain / Staff/GettyImagesEntertainment