Denim nokti: Najnoviji trend u svetu manikira

by | 7 novembra, 2023
Denim nokti: Najnoviji trend u svetu manikira

Ako želite da budete u trendu ove sezone (a i naredne) isprobajte najnoviji trend – denim nokti. Ukoliko volite džins – onda je ovo je idealan manikir za vas.

Bez džinsa ne možemo da zamislimo život i svi u ormaru imamo makar jedne teksas farmerke. Jesen je savršeno vreme za džins, ali ne samo u grderobi – već i na noktima. Prelepe indigo nijanse manikira osvežiće svaki autfit.

Denim nokti vladaju ove sezone

Tamni denim nokti nisu potpuno nova stvar, samo novo ime za klasičnu jesenju boju. Svaki put kada dođe hladno vreme, nijanse na našim noktima postaju tamnije – a slične nijanse tamno plavom teksasu uvek su bile omiljene. Međutim, ovog puta, nijansa inspirisana džinsom je popularnija nego ikad.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by GELCARE® (@gelcare.official)

Prvi u trendu bio je manikir cherry moka, ili kako ga se sećaju ljubitelji noktiju iz 90-ih, moderan pogled na Chanel Vamp. Ovo je crveno-crna nijansa koja je oštra, ali glamurozna i lako se uparuje sa bilo čim. Zatim je došao tamni teksas, koji možete zamisliti kao tamnoplavog rođaka Cherry moke.

@inamarimakiMy favorite eye look in. the. world.♬ original sound – MARINA

Naravno, postoje male varijacije u tamnim teksas noktima  – baš kao i varijacije teksas farmerki u našim ormarima. Ali, uglavnom, sve one spadaju u kategoriju tamnoplava i indigo s blagom nijansom sive poput teksasa. I imaju malo prigušeniji ton.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie Graves (@overglowedit)

Kako do džins noktiju

Možete otići u salon i manikirka će vam uraditi manikir po vašoj želji, ali ako više volite da sređujete nokte sami, denim nokte možete i sami uraditi. Prva stvar koju ćete morati da uradite je da pronađete lak u tamnoj teksas boji, to jest nijansu koja vam se najviše dopada. Neki od predloga su: Dior Denim polish, Essie To Me From Me i OPI Midnight Mantra.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lauren ✨ (@lolo.nailedit)

Prvo uklonite stari lak s noktiju. Zatim isecite i isturpijajte nokte. Zatim ispolirajte nokatnu ploču i nanesite bazu (osnovni premaz). Kada se baza osuši, nanesite dva do tri sloja tamnog laka za denim efekat i ostavite da se osuši.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Alaina (@saruhnails)

Međutim, ako ste ljubitelj složenijeg manikira, možete koristiti tamni teksas kao akcentni nokat ili minimalistički ukras noktiju.

baiajaku/gettyimages.co.uk