Stakleni nokti su u trendu: Tihi luksuz na noktima

by | 12 oktobra, 2023
Stakleni nokti su u trendu: Viđaćemo ih svuda ove sezone; ženske ruke sa staklenim noktima

Možemo da zahvalimo princezi od Velsa što se najnoviji trend raširio tolikom brzinom i osvoji žene širom sveta. U pitanju su prelepi stakleni nokti.

Počelo je sa staklenom kožom, tenom bez pora koji je blista prirodnim sjajem. Zatim je trend prešao na staklenu kosu, pramenove visokog sjaja u kojima ste praktično mogli da vidite svoj odraz. Sada je trend došao do vrhova prstiju sa staklenim noktima. A činjenica da je trend izazvao niko drugi do Kejt Midlton, bio je više nego dovoljan razlog da ga oberučke prihvate žene širom sveta, a koje žele da izgledaju luksuzno.

Stakleni nokti: Šta ih čini tako posebnim

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Melanie Graves (@overglowedit)

Ono što karakteriše staklene nokte je neverovatan sjaj. Izgledaju bezvremenski i elegantno.  Čist, lepi i otmeni nokti koji idu uz bilo koji autfit i mogu se nositi u svim prilikama. Ali ne dozvolite da vas ime zavara – nisu tako krhki kao staklo i ovo je manikir koji svaka žena može i sama da uradi. U suštini, staklene nokte karakteriše jedva vidljiv lak koji odiše jednostavnošću i sofisticiranošću. I sa njim ćete postići pravi tihi luksuz efekat.

Trend

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth Hanna (@callmemazz)

Trend staklenih noktiju, inspirisan jasnim, sjajnim noktima Kejt Midlton, karakterišu nokti prekriveni sjajnim završnim premazom. Izgled ima za cilj da replicira sjajni izgled stakla, stvarajući šik i otmen manikir. Ovaj trend je logičan sled trenda staklene kože, koja izgleda nestvarno blistavo i zdravo. Kako je sve više žena gravitiralo minimalističkim rutinama lepote, rasla je potražnja za noktima koji bi se neprimetno uskladili sa ovim trendom“. Stakleni nokti su se pojavili kao odgovor, nudeći suptilan, ali sofisticiran način da se podigne celokupni izgled.

Korak po korak do staklenih noktiju

Kako da sami uradite trendi manikir:

1. Korak: Pripremite nokte

To je najvažniji korak. Vaši prirodni nokti i koža oko njih moraju izgledati besprekorno za stakleni manikir jer neće biti boje laka koja bi odvratila pažnju od bilo kakvih nedostataka.

2. Korak: Osnovni premaz

Nanesite tanak sloj prozirnog osnovnog premaza da zaštitite nokte i stvorite glatko platno za sjajnu završnu obradu.

3. Korak: Prozirni lak

On će ujednačiti boju i teksturu noktiju. I odlična je podloga za stakleni lak. Prozirni lakovi su suptilne, prozirne nijanse, za razliku od ultra pigmentiranih, neprozirnih lakova za nokte koji potpuno pokrivaju  nokte u jednom ili dva sloja.

4. Korak: Završni premaz

Nanesite gust završni premaz visokog sjaja da biste sve zapečatili. Preporuka je da se nanesu dva sloja završnog premaza za staklene nokte, kako biste postigli najbolji efekat.

5. Korak: Nega kože

Da bi stakleni manikir delovao besprekorno, koža ruku, naročito deo oko noktiji mora biti negovana. Redovno nanosite hranljivu kremu za ruke i dobro je utrljajte oko noktiju.

Nokti kao iz salona: Mali trikovi vrhunskih profesionalaca

 

Milan Krasula/gettyimages.co.uk