Nokti kao iz salona: Mali trikovi vrhunskih profesionalaca

by | 8 oktobra, 2023
Nokti kao iz salona: Mali trikovi vrhunskih profesionalaca; devojka sređuje svoje nokte

Priuštite sebi manikir kod kuće koji izgleda profesionalno urađen uz ovaj vodič za alate, lak i savete koje su odobrili stručnjaci. Nokti kao iz salona – to možete i vi.

Možda je vaša manikirka prezauzeta i ne želite da čekate ili jednostavno niste trenutno u mogućnosti da odete na manikir. Srećom, i sami možete srediti nokte kao što to rade profesionalci u salonima. Sve što vam treba je 30 minuta i nekoliko osnovnih stvari za negovanje noktiju. Otkrivamo vam kako da uradite besprekoran “uradi sam” manikir kod kuće. Uključujući kako da omekšate zanoktice, kako da nanesete lak kao profesionalac i kako da vam lak duže traje.

Nokti kao iz salona: Vodič korak po korak

1. Pripremite nokte

Ako se posvetite pripremnim koracima, vaš manikir će izgledati besprekorno. Najpre uklonite lak s noktiju. Zatim pređite na oblikovanje noktiju. I tu se pridržavajte pravila “90/10”. 90 odsto vašeg oblika dolazi od makaza za nokte, a 10 odsto od turpijanja. Prvo koristite makaze s ravnim ivicama da isečete nokat u željeni oblik, a zatim zagladite ivice turpijom. Krećući se od ugla do centra.

Zatim nanesite sredstvo za uklanjanje zanoktica. Štapićem lagano gurnite kutikulu unazad. Obrišite višak proizvoda i ispolirajte nokat tupferom. Tako ćete izgladiti nokatnu ploču pre lakiranja. Na kraju, prebrišite nokte alkoholom.

2. Izaberite lak

Odabir pravog laka za nokte nije samo zasnovan na ukusu, već je i važna odluka zasnovana na vašem životnom stilu. Dok neki preferiraju jarke, smele boje u odnosu na klasične, bogate nijanse, drugi traže brzosušeće lakove ili gel lakove, jer su stalno u pokretu i nemaju vremena za čekanje da se lak osuši. Odabir pravog laka je od suštinskog značaja za savršen manikir kod kuće.

3. Usavršite svoju tehniku

Tanki, ujednačeni slojevi laka su ključ za dobar manikir kod kuće. Ovo će pomoći da se lak brže suši i duže traje. Za one koji preferiraju gel lak, u prodaji mogu da se nađu povoljni mini setovi za kućnu upotrebu.

Čeri moka nokti su poslednji TikTok jesenji trend

 

 

fizkes/gettyimages.com