Strukturirani gel manikir – šta je to tačno?

by | jul 31, 2023
Strukturirani gel manikir

Manikir trendovi su u konstantnim promenama, ali trenutno je strukturirani gel manikir među vodećim. Međutim, šta predstavlja ovakav dizajn noktiju?

Strukturirani gel manikir: Šta je to?

Ovaj tip manikira nikako ne treba mešani sa standardnim gel manikirom. Standardni gel manikir podrazumeva nanošenje gela na prirodni nokat koji se potom ojačava sa UV ili LED svetlom kako bi se sprečilo pucanje.

Kako brzo osušiti nokte bez UV lampe? 7 proverenih načina

Sa druge strane, strukturirani manikir sa gelom je jednostavniji nego što zvuči. To je metoda u kojoj se koristi meki ili tvrdi gel za izgradnju kako bi se prirodni nokti ojačali i bili deblji pri nanošenju gela. Gel za izgradnju sprečava nokte da se lako lome, a osim toga to rezultira time što ne morate da se bavite njima kada izrastu. Ovo je sjajna tehnika jer je gel lak jak onoliko koliko i baza ispod njega. Iz tog razloga se on može lako okrznuti kada se nanosi na prirodan nokat. Osim toga, strukturirani gel manikir traje duže od akrilnih noktiju i manikira sa gel puderom.

Po čemu se ovaj gel manikir razlikuje od akrilnih noktiju?

Akril predstavlja tradicionalni način poboljšanja vaših prirodnih noktiju, ali meki gel koji se koristi u strukturiranom gel manikiru ima svojih prednosti. Meki gel se ne skuplja i ne širi u susretu sa toplotom, vodom i slično. On savršeno prijanja uz nokat, fleksibilan je i apsorbuje bilo kakav udar. Osim toga, akril se radi sa prahom (polimerom) i tečnošću (monomerom), dok se gel manikir sastoji samo od gela.

Kako napraviti strukturirani gel manikir?

Prvenstveno nokatna ploča mora biti dobro očišćena. Potom je neophodno isturpijati ili ispolirati nokat, gurnuti kutikulu unazad i nežno ukloniti sjaj sa nokta. Potom naneti prajmer (dvostrani lepak) koji se obično ojačava pod lampom. Nakon toga, nanosi se gel i formira se željeni oblik nokta. Osnovni nivoi su providni ili nude. Potom iskoristite boju koju želite. Veo proces traje oko 2 sata.

Koliko dugo traje ovaj manikir?

Dok za sve ostale tehnike izdrže oko dve nedelje, strukturirani gel manikir može trajati od dve do četiri nedelje. Naravno, to zavisi od načina života osobe koja ih nosi. Ako se bavite kuckanjem ili podizanjem, onda je poželjno da se odlučite za ovalni oblik.

Kako se uklanja strukturirani gel?

Uklanjanje strukturiranog gela se može uraditi na dva načina u zavisnosti od toga koji gel je korišćen. Meki gel se uklanja natapanjem u aceton koji je zagrejan na 10 sekundi. Potom se ostatak uklanja strugačom. Sa druge strane, tvrdi gel se može ukloniti samo preko pufera.

Dakle, ako volite da vam manikir traje, onda je pravo vreme da isprobate strukturirane gel nokte. Budite kreativni i uživajte u urednim noktima nekoliko nedelja.

Dariia Chernenko/GettyImagesPlus