Kako iscrtati prirodne meke obrve: Vodič korak po korak (video)

by | maj 29, 2024
Kako iscrtati prirodne obrve

Jedan od najpoželjnijih trendova lepote u poslednje vreme su prirodne, mekane obrve. Međutim, kako iscrtati prirodne obrve?

Naše obrve su prošle kroz mnogo toga tokom godina, jureći za trendovima. Bile su pune, tretirane, iscrtavane, istanjene do nestajanja… Ono što je dobra vest za sve vas koji niste zadovoljni stanjem svojih obrva: nije važna kakva je početna tačka, meke obrve je prilično lako postići!

Da bismo vam pomogli da savladate postizanje modernog izgleda ispunjenih i lepršavih obrva, obezbedili smo stručne savete.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako iscrtati prirodne obrve – korak po korak

Trik br 1 – Lepak za trepavice

Ako želite punije, a prirodne obrve prvi korak podrazumeva upotrebu lepka za trepavice. Malenu količinu lepka nanesite na obrve kako bi stajale na gore i ostale u tom položaju. Birajte lepak bez lateksa, a kada ga baš i nemate pri ruci možete se poslužiti i providnim gelom za obrve.

Kada nanesete lepak uzmite jednokratnu četkicu za trepavice i raščešljajte obrve na gore. To će vašim obrvama dati prirodan oblik i vama omogućiti najprirodniju moguću podlogu za iscrtavanje što je važno ako imate baš tanke i retke obrve.

Trik br 2 – Iscrtajte nove dlačice

Sada, kada vam vaše prirodne obrve daju putanju, uzmite olovku za obrve ili tintu za obrve i iscrtajte dodatne dlačice, tamo gde se baš vidi da nedostaju. Vucite tanke linije od dole ka gore. Trudite se da zadržite kontrolu nad svakim pokretom i da budite što preciznije. Popunite sve praznine koje se pojavljuju.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste postigle prirodan izgled, pogledajte boju korena svoje kose i izaberite olovku koja je za samo jednu nijansu svetlija.

Trik br 3 – Iscrtajte luk obrve

Ovaj korak će vas verovatno uplašiti, ali nema potrebe za tim. Stvar je u tome da uvežbate kakav položaj zgloba je neophodan da biste izvukli sam kraj obrve u željenom pravcu. Pratite smer koji vam daju vaše prirodne dlačice nakon češljanja i pripreme i nećete pogrešiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste smanjili mogućnost greške, koristite lagane pokrete i izvlačite rep iz nekoliko linija.

Trik br 4 – Korektor

Za završnicu vašeg makeupa, da biste istakli iscrtani oblik vaših obrva, uzmite malu preciznu četkicu i ispod obrva nanesite korektor. Važno je da četkica bude zaista precizna kako biste mogli da postignete željeni efekat.

Članak se nastavlja posle reklama

Zatim, nanesite korektor i iznad obrve. Ovo će vam omogućiti dva efekta: da prekrijete sve greške koje ste možda napravili, ali i da istaknete svoje nove, pune i meke obrve.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Lepota i zdravljepuhhha/GettyImagesPlus