Audio BM: Za bolji sluh

by | maj 29, 2024
Za bolji sluh; Savremeni enterijer u belim, braon, crnim i oker tonovima Audio BM slušnog centra

Kompanija Audio BM više od trideset godina posvećena je rešavanju problema osoba oštećenog sluha. A njihova inovativna rešenja uključuju slušne aparate najnovije generacije svih stilova i oblika. Podrazumevajući i one nevidljive koji se izrađuju 3D printerima

Nedavno je u Novom Sadu otvoren Svet Sluha, najsavremeniji evropski centar za ispitivanje sluha i izradu slušnih pomagala. „Novootvoreni centar je specifičan po tome što omogućava brz i komforan pristup rešavanju svih problema kada su u pitanju sluh, poremećaj govora i opstrukcije disanja u toku sna”, ističe Blažo Pisarić, direktor kompanije Audio BM.

Blažo Pisarić, direktor kompanije Audio BM

Po čemu je još specifičan vaš centar?

Po tome što omogućava humaniji, tehnološko brži i komforniji pristup rešavanju problema oštećenog sluha. Naši pacijenti su uglavnom stariji ljudi, penzioneri koji dolaze u pratnji svoje dece, koja, nažalost, ne mogu razumeti sa kakvim problemom se njihov roditelj suočava.

Sada smo u mogućnosti da i pratiocima pacijenta dočaramo kako to njihovi roditelji ne čuju, te kako bi oni mogli da čuju sa različitim slušnim aparatima. Imaju istu mogućnost da osete prednosti koje im pružaju nove tehnologije, te da na taj način zajedno izaberu najbolje rešenje.

Koje sve metode koristite da utvrdite stepen oštećenja?

Experience soba

Slušanje u tihim kućnim uslovima je jednostavno, ali u realnom životu pacijenti se suočavaju sa izazovnim bučnim situacijama. Na ulici, u šalter salama, u saobraćaju, bioskopu, gde ima mnogo buke koja ih ometa da razumeju govor.

U okviru Sveta Sluha postoji Experience soba, gde im sva ta zahtevna slušna okruženja možemo realno dočarati i omogućiti im vizuelno i slušno iskustvo. Osim audiomoetrijskih merenja, sada možemo odrediti kvalitet slušanja u realnim životnim uslovima, uz različite vrste i intenzitete buke.

Koristite najsavremenije proizvode za sve tipove slušnih oštećenja?

Ponuda proizvoda je ogromna jer radimo sa dve najkvalitetnije i najveće kompanije u svetu: Sonova i Demant, koje zajedno čine više od 60 odsto svetskog tržišta. U ponudi su svi slušni aparati poslednje generacije, koji se razlikuju po svojim mogućnostima i oblicima. To znači da pacijentu možemo da ponudimo aparate koji se nose iza uha, ali i one koji se postavljaju duboko u slušni kanal i praktično su nevidljivi.

Mi smo jedina kompanija koja u ovom delu Evrope poseduje laboratoriju opremljenu 3D skenerima i printerima. Oni proizvode nevidljive slušne aparate koji su estetski prihvatljiviji. Otisak ušne školjke uzimamo 3D skenerom i zatim 3D printerima izrađujemo slušni aparat po meri pacijenta. Takođe, u našem centru možemo na isti način izraditi i profesionalne čepove za zaštitu od buke. Oni služe za prevenciju slušnog oštećenja kod osoba koje su izložene buci.

Bavite se ovim poslom već 30 godina, a sada imate poverenje klijenata širom ex-Yu regiona?

Počeli smo sa samo dva zaposlena, a danas smo lideri na Balkanu sa preko 60 slušnih centara i neprestano pratimo tehnologiju i tehnološki razvoj u ovoj oblasti. Trenutno imamo više od 200.000 zadovoljnih korisnika, jer negujemo ono što pacijenti prepoznaju, a to je empatija prema korisnicima i ljubav prema poslu kojim se bavimo.

Bavite se i drugim medicinskim stanjima, poremećajima sna, govora?

slušni aparati

Mi smo lideri u oblasti implantacije potpuno gluvih osoba, i dosad smo, u saradnji sa kliničkim centrima u regionu, uspešno uveli u svet sluha više od 600 osoba, od kojih veliku većinu čine deca. Bavimo se i osobama koje imaju probleme s govorom, i onima sa poremećajem disanja tokom sna. Znamo da loš san umnogome utiče na kvalitet života, te gotovo uvek prouzrokuje ozbiljna srčana oboljenja.

U našoj ponudi postoje pomagala za omogućavanje govora i za rešavanje problema opstrukcije disanja tokom sna. Naše kolege su obučene za podešavanje takvih uređaja i za rešavanje problema u saradnji sa lekarima kliničkih centara, koji se bave tom problematikom i obavljaju dijagnostiku takvih pacijenata.

Posvećeni smo poslu i smatramo da samo posebni ljudi mogu da se bave problematikom nedostatka ili hendikepa nekog čula. Jednostavno, mi pružamo ono što je dobro u nama, a naši pacijenti to prepoznaju godinama unazad. To je jedini ključ uspeha, uz tehnološki razvoj i praćenje najnovijih dostignuća.

Call centar 0800 105 109
www.audiobm.rs