5 oblika obrva zbog kojih izgledate starije, prema ekspertima

by | novembar 6, 2023
Oblici obrva zbog kojih izgledate starije

Budite oprezne: pogrešan oblik obrva može da vam doda 10 godin. Ovo su pogrešni oblici obrva zbog kojih izgledate starije

Obrve nose neverovatnu snagu i u stanju su da potpuno promene izgled našeg lica. Dodaju nam strogoću, privlačnost, ozbiljnost, a ponekad i godine. Koliko obrve mogu da poprave naš izgled i čak imaju antiage efekat, isto tako greške i pogrešan oblik obrva mogu dodati godine…

Loš oblik obrva može učiniti još očiglednijim one  detalje koje bismo najradije sakrile. Može dodati rigidnost ovalu lica, istaći bore ili gubitak tonusa mišića, spuštene oči ili kapke…

Ovo su najčešće greške koje pravimo sa obrvama i zbog kojih izgledamo starije.

Pogrešni oblici obrva zbog kojih izgledate starije

Zaobljene obrve

To je vrsta obrva koja nas vraća u druge prošle ere. Ovo je oblik obrva koji dodaje najviše godina našem licu. Neke zrele ili starije žene nastavljaju da nose zaobljene obrve iz čiste navike, ali to nije dobro rešenje.

Kako to rešiti? Prepustite se profesionalcu da prilagodi oblik obrva vašem licu.

Oblici obrva zbog kojih izgledate starije: Previše uglaste obrve

Iako su ugaone obrve mladalačke i izražajne, dovoljne su nijanse pa da ovo postane oblik obrva koji čini da izgledate starije. Ako je oblik obrva previše usiljen ili sa veoma izraženim uglom, delovaćete starije.

Kako to rešiti? Najbolja stvar u ovom slučaju jeste da se odlučite za lučne obrve koje omekšavaju crte lica.

Nevidljive ili nepotpune obrve

Ako je naša kosa veoma svetla i fina ili je postala ređa tokom godina, naše lice će izgubiti definiciju.

Kako to rešiti? Imate nekoliko alternativa. S jedne strane, mikroblejding koji omogućava da se obrva popuni polutrajnom šminkom iscrtavanjem zasebnih dlačica. Rezultat su veoma prirodne i potpuno redefinisane obrve sa prilično lakim održavanjem. Mikrosenčenje takođe nudi sličan rezultat, iako sa suptilnijim i gradijentnijim završetkom.

Druga opcija je šminkanje obrva, što uključuje upotrebu specifičnih proizvoda kao što su olovke i senke za popunjavanje i davanje najprikladnijeg oblika. Da biste to uradili, preporučujemo prethodnu studiju o vizažizmu koja određuje koju širinu, debljinu, dimenziju i zakrivljenost treba da imaju vaše obrve u skladu sa dimenzijama vašeg lica.

Oblici obrva zbog kojih izgledate starije: Obrve koje spuštaju lice

Ako dizajn obrva koji nosite pravi opadajuću dijagonalu koja je previše izražena na kraju obrve, to bi moglo da pojača efekat spuštenih očiju (ili kapaka).

Kako to rešiti? Rešenje bi moglo biti da se kraj obrve skrati. Takođe možete razmotriti podizanje obrva.

Previše tanke obrve

Ovo su bile moderne obrve 80-ih i 90-ih godina i uzrokovale su da mnoge žene izgube bujnost obrva.

Kako to rešiti? Pustite da vam obrve ponovo izrastu i čupajte ih tek toliko da povrate svoju prirodnu debljinu bez gubitka oblika. Da biste to uradili, najbolje je da se stavite u ruke specijalista. A, ako vam dlake obrva više ne rastu, najbolje rešenje će biti tretmani kao što su mikroblejding ili mikrosenčenje.

reklamlar/GettyImagesPlus