Crni ili braon ajlajner: Kako odabrati koji je pravi za vas

by | mart 30, 2024
Crni ili braon ajlajner: Kako odabrati koji je pravi za vas; plavokosa, lepo našminkana žena sa crnim ajlajnerom

Ako se dvoumite koji da odaberete, crni ili braon ajlajner, čuveni šminkeri će vam pomoći da napravite pravi izbor u skladu s vašim tenom i bojom očiju.  

Čak i ako je vaša kolekcija ajlajnera prepuna duginih nijansi, svi imamo onu pouzdanu neutralnu boju koju najčešće koristimo. Za neke, to je jedva tamno braon; za druge, to je seksi ugalj crna boja. Iako oba imaju prednosti, ostaje pitanje koji odabrati: crni vs. braon ajlajner?

Prema šminkerima, odgovor je klasično frustrirajući, ali oslobađajući „oboje“ – samo zavisi od efekta koji pokušavate da postignete. Dobra vest je da ne morate da izaberete samo jednu. Čitajte dalje da biste saznali sve što treba uzeti u obzir kada je u pitanju smeđi i crni ajlajner, direktno od šminkera Tomy Rivero i Carly Giglio.

Šminkeri rešavaju dilemu „crni ili braon ajlajner“

Prednosti braon ajlajnera

Pruža suptilniji izgled

Smeđe nijanse su nežnije od crnih, a prema Rivero, „odlične su za kreiranje mekše i suptilnije šminke„. Ako želite prirodan izgled šminke – “ bez šminke“, onda je braon ajlajner  najbolja opcija.

Pogodan za svetliji ten

Iako svako može da nosi bilo koju nijansu ajlajnera, šminkeri kažu da su smeđi tonovi posebno laskavi na svetlijim crtama lica jer su manje oštri crnih. „Zelene i sive boje očiju i veoma svetli tonovi kože sa ružičastim nijansama su najprikladniji za braon ajlajner“, kaže Rivero.

Više nijansi koje možete izabrati

Sa crnim ajlajnerom, vaše opcije su u suštini ograničene na „crne“ i „još crnje“. Ali sa smeđim, imate čitav niz nijansi koje možete izabrati. „Postoje varijacije braon ajlajnera – možete se odlučiti za one koje imaju malo više crvene ili bronzane, na primer. I možete da odaberte onaj koji će najbolje pristajati uz vašu boju očiju„, kaže Giglio.

Prednosti crnog ajlajnera

Pogodan za efektniju šminku

Od Kleopatre do Elizabet Tejlor, crni ajlajner je učvrstio svoje mesto u istoriji zbog svoje sposobnosti da doda malo drame izgledu. „Crni ajlajner govori sam za sebe!“ kaže Giglio. Rivero napominje da glamurozniji izgled, poput mačkastih očiju i smokey eyes,  izgleda najbolje kada je kreiran crnim ajlajnerom.

Izgleda sjajno na svakom licu

Za razliku od smeđih tonova, koji bolje pristaju svetlijim očima i tonovima kože, svako može da koristi crni ajlajner da poboljša svoj izgled. „Prilično svako sa bilo kojom bojom očiju može da nosi crnu olovku – zavisi od želje“, kaže Giglio.

Crni ili braon ajlajner: Ako ste početnik, birajte braon nijanse

Ako pogrešite sa tečnim ajlajnerom, rizikujete da upropastite celu šminku jer ćete morati da korigujete grešku sredstvom za skidanje šminke. To nije slučaj sa smeđim nijansama, za koje šminkeri kažu da su mnogo zgodnije početnike zahvaljujući činjenici da su približnije prirodnom tonu kože.

Jun/gettyimages.co.uk