Kako naneti ajlajner na spuštene kapke?

by | maj 25, 2023
ajlajner za spuštene kapke

Kako da savršeno iscrtate ajlajner ako imate spuštene kapke?

Ajlajner je jedan od onih malih detalja koji mogu napraviti ogroman uticaj. Bilo da tražite klasični mačji ili moderniji neonski izgled, malo boje na liniji trepavica može istaći boju očiju, oblik i pa čak promeniti izraz lica. Ali bez obzira koliko dobrih stvari donosi, iscrtavanje ajlajnera je jedna od najtežih tenika za savladati (osim ako nemate mirnu ruku hirurga), posebno kada imate spuštene kapke. Jedno trzanje ili treptanje u pogrešno vreme može da vas natera u frustrirajući ciklus uklanjanja i ponovnog rada ili čak da vas navede da se potpuno odreknete olovke za oči. Ali nemojte se plašiti, uz nekoliko jednostavnih prilagođavanja, možete za kratko vreme postati profesionalac za ajlajner.

Kako iscrtati ajlajner ako imate spuštene kapke?

  1. Držite oči otvorene

Kada nanosimo ajlajner na linije trepavica, obično je naš prvi instinkt da zatvorimo oči i počnemo da crtamo. Ali u stvari, možete dobiti bolju formu kada držite oči otvorene. Sa zatvorenim okom, teško je tačno reći koliko je precizna linija koju iscrtavate i kakav oblik daje vašem oku. Držanje očiju otvorenim daje vam bolju predstavu o tome kakav izgled kreirate (dok ga kreirate).

2. Skicirajte svoj oblik

Za početak, počnite polako tako što ćete skicirati oblik ajlajnera koji želite. Opšti trik je da držite olovku u liniji sa nosom i uglom oka, a zatim je nagnite prema obrvi. Dakle, kraja obrve – ugao oka, ugao oka – vaš nos – to su isprekidane linije na kojima treba da tražite savršenu liniju ajlajnera.

Ako imate spuštene kapke, ponekad možete izledati umorno ili pospano. Usmeravajući krilo ajlajnera nagore i napolje, možete uravnotežiti svoj oblik očiju i stvoriti izgled oka koji izgleda budnije.

3. Očistite liniju korektorom

Kada dobijete grubi obris željenog oblika ajlajnera, možete napraviti preciznije ivice tako što ćete naneti korektora umesto da brišete višak linije.

4. Pređite preko svog iscrtanog krila pomoću tečne formule

Sada kada imate lep, čist, precizan oblik nanešen olovkom, pređite preko tog oblika nečim dugotrajnijim: tušem ili tečnim ajlajnerom. Ako imate problema sa stvaranjem oštrih linija pomoću ajlajnera, isprobajte trik sa kreditnom karticom. Jednostavno stavite kreditnu ili vizit kartu tamo gde želite da bude vaša linija i obojite direktno uz ravnu ivicu.

5. Proširite ajlajner duž linije trepavica

Kada se osećate dobro u vezi sa svojim oblikom krila, povežite krilo sa linijom trepavica, protežući se preko linije trepavica dok ne dođete do unutrašnjeg ugla oka. Nemojte izvlačiti jednu liniju, već radite manje linije koji se spajaju. Ako napravite bilo kakvu grešku samo očistite malom četkom umočenom u sredstvo za uklanjanje šminke ili korektor.

People Images/iStock/GettyImagesPlus